Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Дизайн дитячої кімнати.
 
23-03-2010, 17:33  Суспільство

Дизайн дитячої кімнати.

 

Дизайн дитячої кімнати.

Дизайн дитячої кімнати.


Дитяча кімната - це цілий світ для вашої дитини. У ній поєднуються функції і спальні, і вітальня, і кабінету, і майстерні. Психологи вважають, що своя кімната у дитини повинна з'являтися якомога раніше, адже територія, надана малюкові, дозволяє йому розвиватися, затверджуватися у своїх смаках і перевагах, формуватися як особистість.

Розташування.


Найкраще розташування дитячої кімнати - це схід і південний схід, адже коли ранок починається з того, що у вікно заглядає сонце, день просто не може бути поганим. Якщо кімната виходить на схід, в ній буде неприродний світловий режим - вранці напівтемрява, а ввечері - освітлення.

Чим просторіше дитяча - тим краще. Адже діти часто багато рухаються, і їм для цього потрібно простір. А якщо кімната заставлена численними предметами, особливо в ній не розвернешся. Тому, нехай наповнення дитячої буде мінімальним, але дуже функціональним.
Дизайн дитячої кімнати.

Зонування .

Кімната дитини виконує відразу дуже багато функцій, важливо, щоб кожна з цих функцій могла виконуватися з найбільшим комфортом: сон був затишним, куточок для ігор яскравим, за робочим столом нічого не заважало і не відволікало. Для того, щоб правильно розставити в дитячій меблі, дизайнери радять розділити кімнату на зони.

Зона відпочинку. Коли розміри кімнати невеликі, і під зону сну неможливо виділити більшу частину кімнати, відгороджену, скажімо, фіранкою або перегородкою, на допомогу приходить простір не горизонтальний, а вертикальний. Яка дитина не захоче спати на двох'ярусному ліжку? При цьому на першому ярусі можна організувати, як робочу зону із столом і полками, так і ігрову з канапкою, а можна розмістити шафи для зберігання речей. На якому б рівні, і в якій би частині кімнати не розташовувалася ліжко дитини, вона повинна знати - це місце сну, і, лягаючи, залишати свій запал і активність для наступного дня. Тому, зона сну повинна бути максимально виділена за допомогою розташування, кольору та освітлення.

Ігрова зона. Місце, де дитина буде грати, має бути просторим і безпечним. Гострі кути не для дитячої кімнати взагалі, а тим більше, не для ігрової зони. У ранньому віці місцем для ігор може виступати великий яскравий килим, який лежить посеред кімнати, і на який дитина буде вивалювати всі свої іграшки. Трохи пізніше, коли ігри придбають певний напрям, в цій зоні може з'явитися ляльковий будиночок, настільний футбол чи диванчик з журнальним столиком. Крім того, у дитячій кімнаті бажано встановити невеликий спортивний комплекс, адже гарний фізичний розвиток так важливо для здоров'я дитини. Що стосується іграшок та їх розміщення, якщо ви не хочете, щоб усі вони «жили» на підлозі і створювали в кімнаті безлад, передбачте для них яскраві цікаві контейнери, в які дитина збирала б їх з задоволенням!

Робоча зона. Ця частина дитячої кімнати залежить від віку - зовсім малюкам робоча зона ні до чого, дітям старшого віку, які починають малювати чи робити аплікації, уже потрібен стіл, а дітям, які вже навчаються, необхідно повноцінне робоче місце у вигляді столу, зручного стільця, полиць. Причому, робочий стіл в дитячій, навіть якщо дитина ще мала, повинен мати можливість розміщення на ньому комп'ютера - з часом він обов'язково знадобиться. Також варто передбачити в дитячій достатню кількість розеток - з часом тут може з'явитися досить багато техніки. Важливо, щоб сидячи за робочим столом, дитина ні на що не відволікалася, тому, бажано, щоб з робочого місця не відкривався вид на ігрову зону або прямо перед столом не розташовувалося вікно.



За матеріалами http://domatti.com.ua/

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!