Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Трав'яний чай зі свого саду
 
30-04-2011, 22:22  Суспільство

Трав'яний чай зі свого саду

 
Смачні та ароматні трав'яні чаї можна приготувати з листя і плодів суниці, малини, чорниці, брусниці, журавлини, іван-чаю (зніту), гілочок вересу і багатьох інших садових і лісових рослин. Щоб надати трав'яному чаю характерний для базової рослини вишуканий аромат, листя не досить просто підсушити. Його потрібно підготувати за всіма правилами, як роблять справжній чорний чай.


Трав'яний чай зі свого саду



Чаї з трав смачні, ароматні, корисні. У залежності від використаних рослин, вони тонізують, заспокоюють, знімають стрес, піднімають настрій і навіть здатні розігнати зимову тугу. Трав'яні чаї містять мінімум калорій і природним чином позбавлені кофеїну. До того ж, заготовити трав'яні збори для чаю влітку у своєму саду зовсім не складно.
Однак просто підсушене на повітрі листя згодом додасть чаю запах "віника" або сіна. Щоб цього уникнути, слід заготовлювати садові та лісові трави в чотири етапи.
1. Зав'ялювання
Зібране листя розкладають у тіні шаром не товще п'яти сантиметрів на кілька годин, поки воно не підв’ялиться. Зверніть увагу, що шар листя не повинен бути занадто тонким, інакше воно почне сохнути і стане ламким.
2. Скручування
Підв'ялене листя потрібно перем’яти, для цього його скручують між долонями. При промисловому виробництві чаю листя прокочується між металевих трубочок.
3. Ферментація
Скручені листи насипають шаром у п'ять сантиметрів в дерев'яні ящики, накривають мокрою тканиною і залишають на 6-10 годин у теплому приміщенні з температурою 26 градусів. Для ферментації зручно використовувати йогуртницю, бойлерну кімнату, теплу вологу душову або навіть остигаючу духовку.
Цікавий досвід з яблучною шкіркою. Посушити шкірку яка залишилася від яблучної начинки в остигаючій духовці.
4. Сушіння
Потемнілі в процесі ферментації листки висушують при температурі близько 100 градусів.
Автор: irina



Фотто з сайту res.bid.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!