Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Єврейська організація через суд вимагає знести пам'ятник убитим в полоні німцям у Бердичеві
 
2-05-2011, 22:00  Суспільство

Єврейська організація через суд вимагає знести пам'ятник убитим в полоні німцям у Бердичеві

 
Українська незалежна рада єврейських жінок у судовому порядку вимагає прибрати пам'ятник убитим військовополоненим німецьким солдатам в Бердичеві.

0



Як повідомила прес-служба громадської організації ЛІГАБізнесІнформ, рада єврейських жінок вважає, що пам'ятник встановлений незаконно, а також засуджує напис на меморіалі: "Тут спочивають військовополонені, жертви другої світової війни".

Крім того, єврейська організація обурена тим, що багато років комунальні служби міста доглядали за меморіальним комплексом. "Що це? Неповага до України, чи продовження окупації української землі, або нагадування євреям про відродження нацизму? І їх (німців) особливому статусі?", - сказано в заяві.

Єврейське об'єднання повідомило, що незаконний, на їх думку, меморіал був споруджений Народним союзом Німеччини з догляду за військовими похованнями, який діє під патронатом Президента Німеччини. Активісти також обурені, що пам'ятник був внесений цією організацією у всесвітній каталог військових поховань.

Рада єврейських жінок обіцяє поскаржитися на існування меморіалу керівництву Ізраїлю, України та Німеччини.

За матеріалами Ліга

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!