Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Пластівці в картонних коробках небезпечні
 
4-05-2011, 00:33  Суспільство

Пластівці в картонних коробках небезпечні

 
Виробники популярних серед дітей та підлітків пластівців повинні перестати використовувати перероблені матеріали для коробок. У них містяться речовини, здатні викликати рак.

0



З деяких пір наші діти приєдналися до величезної маси підростаючого покоління з багатьох країн світу, яка споживає сухі сніданки - пластівці з молоком. На відміну від куди більш традиційних для нашої країни каш, сухі сніданки не вимагають від господинь ніяких кулінарних навичок, зате вони досить смачні, а іноді й корисні для здоров'я (особливо, якщо пластівці зроблені з цільнозернових злаків).

Однак тепер вчені з'ясували, що і ці популярні пластівці, і паста, і рис, і інші продукти харчування, що продаються в картонних коробках, можуть містити потенційно небезпечні, токсичні речовини, що викликають рак. Ці речовини виділяються з паперу при його вторинному використанні. Між тим, величезна маса виробництв зараз випускає продукцію з перероблених матеріалів. Десятиліттями саме цього домагалися захисники живої природи.

Дослідження в Німеччині та Швейцарії показали, що в упаковці вищеназваних продуктів, що продаються в супермаркетах, рівень хімікатів (мінеральних масел вуглеводнів) перевищує гранично допустиму безпечну концентрацію у 100 (!) разів. Ці мінеральні масла викликають запальні процеси внутрішніх органів. У разі тривалого впливу на організм дані речовини можуть викликати пухлинні хвороби.

Британський виробник пластівців Jordans оперативно відмовився від використання картонних коробок, виконаних з переробленого паперу. Інші гіганти цієї індустрії, включаючи бренди Kellogg's і Weetabix, вивчають наукову інформацію та проводять власне розслідування. Але в минулому році Kellogg's відкликав з продажу 28 млн упаковок дитячих пластівців у США, коли з'ясувалося, що з картону дав витік інший шкідливий хімікат. Багато споживачів скаржилися на неприємний запах і нудоту.
Фото з сайту agroru.com
Джерело: medikforum.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!