Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Домашня тварина в ліжку небезпечно для здоров'я!
 
11-05-2011, 23:07  Суспільство

Домашня тварина в ліжку небезпечно для здоров'я!

 
Де спить ваша улюблена собака? Згідно зі статистикою, принаймні у Великобританії, а бути може, і в Італії, і в багатьох інших розвинених країнах собаки домашнього утримання сплять поруч зі своїми господарями - дуже часто в одній спальні, а то і в одному ліжку. Але від цієї поширеної звички слід відмовитися, оскільки "кращий друг людини" може передати нам нові хвороби і старі прикрощі. Тримати собак на кухні, в спальні або на ліжку - небезпечно або, щонайменше, "негігієнічно", пише sunhome.ru.

Домашня тварина в ліжку небезпечно для здоров'я!



Так заявляє авторитет у даній області - доктор Фред Ландег, один з найповажніших фахівців у Сполученому Королівстві, який нещодавно залишив посаду Головного ветеринарного лікаря. Перш ніж залишити посаду, "головний ветеринар" британського уряду побажав направити попередження всім власникам домашніх тварин: чудово, що вони "домашні", але не забувайте, що вони ще й "тварини". Нові хвороби, такі як коров'ячий сказ або пташиний грип, "можуть вражати домашніх тварин нарівні з домашньою худобою", попереджає доктор Ландег, і "багато з цих хвороб передаються від тварин людині". Собаки та інші домашні улюбленці, крім іншого, можуть бути заражені і звичайними інфекціями, наприклад сальмонельозом.



"Як ветеринарний лікар, - сказав на закінчення лікар, - я б не радив людям тримати собак в спальні". Дослідження, проведене на замовлення британського Департаменту з навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства, підтверджує правоту слів експерта, вказуючи на "потенційну небезпеку для здоров'я людини" повсякденного спілкування з собаками.



Але, згідно зі статистикою, люди не відчувають занепокоєння. Недавнє опитування, проведене серед жителів 260 будинків в напівсільському населеному пункті в Англії, де більша частина собак - лабрадори та джек-Рассел, свідчить: кожна п'ята собака ночує в спальні у господарів, а в 14% випадків - на ліжку. Дослідження Ліверпульського університету, вказує на те, що 42% собак спить на кухні, 79% їдять на кухні, і 24% мають можливість перебувати на кухні, коли залишаються вдома самі. Власників собак у Британії - ціла армія: у 6500 тисяч жител є одна собака або кілька чотириногих друзів з висунутим язиком, готових замахати хвостом. Це величезне лобі, захоплене і потужне, яке неохоче прислухається до тривожних сигналів подібного роду.



"Всесвітня організація охорони здоров'я стверджує, що присутність поруч з людиною тварин приносить тільки користь їх власникам і не представляє ні для кого ніякої небезпеки", - заявила директор Kennel Club, асоціації заводчиків породистих собак, Керолайн Кеско. Вона відповідає головному ветеринару: "Існують незаперечна користь від перебування пліч-о-пліч з собаками, але той, хто живе разом з тваринами, природно, повинен дотримуватися розумних гігієнічні вимоги. Необхідний збалансований підхід".



Шкода, що ми не можемо почути думку собак.
Фото з сайту myjulia.ru
За матеріалами E-NEWS

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!