Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вода з-під крана стає все небезпечніше. Як уберегтися?
 
12-05-2011, 14:41  Суспільство

Вода з-під крана стає все небезпечніше. Як уберегтися?

 
Багато з нас не раз помічали, що навіть після використання звичного шампуню шкіра голови подразнюється, а волосся більше схоже на клоччя, ніж на те, що обіцяли в рекламі шампуню. Більшість при цьому вважають за краще звинувачувати виробника миючого засобу, але це не завжди так.

Вода з-під крана стає все небезпечніше. Як уберегтися?



За останні роки в Україні погіршилася якість води, яка тече з-під крана в наших будинках. Комунікації, що дісталися у спадок ще від Радянського Союзу міняти нема на що, тому ліквідуються тільки пориви, а труби, які лежать під землею продовжують іржавіти.

Екологи давно вже говорять про те, що в кожній квартирі повинен стояти фільтри для питної води та пом'якшувачі води, використовуваної для технічних цілей - душ, миття посуду, прання. Особливо жорстка вода шкідлива для дітей - дитяча шкіра погано переносить вплив жорсткої води. Також підвищена жорсткість води значно скорочує термін служби пральних і посудомийних машин. У результаті вийде, що купити пом'якшувач води буде дешевше, ніж ремонтувати пральну машину.

Зараз стало популярним об'єднання власників багатоквартирних будинків. Мешканці намагаються самотужки забезпечити будівлі, в якій вони живуть, належний стан. Міняють проводку, труби, батареї. Проте якщо заміна проводки приносить належний ефект, то навіть якщо замінити труби в усьому будинку, якість води не покращиться, тому що потрібно міняти і ті комунікації, які підводять воду до будинку.

Та й сама вода, навіть ще до подорожі по системі, не дуже хороша. У природному вигляді її забруднюють відходи заводів і фабрик, а очисні споруди в більшості регіонів Україні давно вже дихають на ладан.

Екологи б'ють на сполох уже не один рік, проте держава не вирішує проблеми водовідведення для населення, мотивуючи тим, що на це немає грошей. Тим часом, вода з-під крана з кожним роком несе все більшу загрозу для здоров'я людини. У минулому році, на вимогу прем'єр-міністра Азарова був проведений моніторинг якості питної води, однак його результати до цих пір не представлені, що наводить на роздуми ...

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!