Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Бердичівлянин, «не пий - козликом станеш»!
 
7-10-2009, 18:59  Новости Житомира

Бердичівлянин, «не пий - козликом станеш»!

 
'Бердичівлянин,

Природні струмки та джерела здавна слугували своєрідними постачальниками питної води. Люди їх оберігали від забруднення, тому що знали: вода в них чиста з неповторними смаковими, а часто — лікувальними властивостями. У сучасних умовах, коли якість водопровідної води бажає кращого, струмки та джерела користуються попитом у бердичівлян. Часто за цілюще природне джерело люди приймають те, що насправді ним не є. Як-от цю трубу у міській зоні відпочинку. Люди, які беруть тут воду кажуть: вона - зі скважини, а тому вживати її безпечно, або ж узагалі не знають походження рідини.

Тетяна: «Сподіваємось, що це вода джерельна. Якась бабця говорила, що тут колись було джерело».
Що це за труба і яка вода з неї тече, у комунальних службах достеменно не знають. Припускають, що нею виходять стічні та дощові води з навколишніх вулиць. Але ж дзюркіт тут постійний і рідина на вигляд прозора.

З іншого боку, говорять фахівці, вода могла б витікати з дренажної системи сьомого будинку, що на провулку Піонерському. Могла б, якби система там була. Будинок не має дренажу, кажуть у першому жеку, і через це, до речі, у підвалах постійно вода.Стоки до труби не потрапляють, вважають у санепідемстанції, це вода з підземного джерела. Але вживати її небезпечно.

Ольга Протасевич, зав. відділенням комунальної гігієни Бердичівської райСЕС: «Це несанкціоноване джерело, не можна назвати його джерелом водопостачання. Воду з нього не можна пити. Ніхто не знає його походження, ніхто не робив гідрогеології, ніхто його якість не контролює, і воно нікому не належить».
Якщо джерело невідомого походження, то за якість води у ньому ніхто не відповідає. А той, хто її вживає, робить це на власний ризик, наголошує лікар. Кілька разів воду із труби брали на аналіз.

Ольга Протасевич, зав. відділенням комунальної гігієни Бердичівської райСЕС: «Санітарні норми брали як для колодязної води, якість їм не відповідала. За хімічними показниками — багато нітратів, за бактеріогічними — є бактерії групи кишкової палички як у стічної води — 2380».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!