Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомир відвідав людина-легенда космонавт Георгій Михайлович Гречко.
 
16-05-2011, 12:46  Суспільство

Житомир відвідав людина-легенда космонавт Георгій Михайлович Гречко.

 
У суботу 14 травня в Житомирі побував льотчик-космонавт, двічі Герой Радянського Союзу Георгій Михайлович Гречко.


Житомир відвідав людина-легенда космонавт Георгій Михайлович Гречко.



З раннього дитинства Георгій Михайлович мріяв створювати космічні апарати під керівництвом Сергія Павловича Корольова. Георгій Гречко дбайливо зберігає світлі спогади про Сергія Корольова, і не без хвилювання згадує все, що з ним пов'язано. Каже, що саме завдяки Корольову людина змогла полетіти в космос не через століття, а всього через півтора десятка років.

25 травня 2011 Георгій Михайлович Гречко відзначатиме своє 80-річчя.

Георгій Гречко приїхав до Житомира в рамках заходів, присвячений 50-річчю польоту Юрія Гагаріна в космос. Останній раз Георгій Михайлович був у Житомирі в 1979 році, коли він відвідав меморіальний будинок-музей Сергія Павловича Корольова. На цей раз він зміг побачити і будівлю нового музею Космонавтики. Георгій Михайлович з великим хвилюванням оглянув експонати музею, а екскурсоводи розповіли про нові експонати.

Втім, Георгій Михайлович сам детально розповідав про кожний експонат музею, так як у створенні багатьох космічних апаратів сам брав безпосередньо участь. Особливо запам'яталася зустріч зі спущені апаратів космічного корабля «Союз-27», який 16.03.1978 року повернув його і Юрія Романенка на землю з Космосу. Георгій Михайлович розписався на поверхні, що спускається. Також в музеї знаходиться космічний костюм, в якому Георгій Михайлович тренувався на борту орбітальної станції «Салют-6» з грудня 1977 р. по березень 1978.

Після відвідин музею Космонавтики, Георгій Михайлович дав інтерв'ю на обласному телебаченні.

Під час перерви високого гостя пригощали в ресторані «Замковий», де в цей час грали весілля Володимир і Христина Кушнерчук. Георгій Михайлович щиро привітав молодят з весіллям і побажав їм жити в любові та злагоді довгі роки. З української кухні Георгій Михайлович похвалив вареники з картоплею і деруни, які йому дуже сподобалися, і подякував за українську гостинність.

Після невеликого відпочинку захоплюючу екскурсію по Житомиру для гостей провів відомий житомирський краєзнавець Георгій Павлович Мокрицький.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!