Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Психологічний вампіризм і як від нього захиститися
 
16-05-2011, 22:19  Суспільство

Психологічний вампіризм і як від нього захиститися

 
Обережно, зла ... секретарка


Психологічний вампіризм і як від нього захиститися



Якось, ще в пору моєї журналістської юності, я кілька разів брала інтерв'ю у великого начальника однієї організації. Людина він був - сама ввічливість, але ось його секретарка ...

«Борис Михайлович відсутній!» - ледь побачивши відвідувача, важливо і зарозуміло оголошувала секретарка Лариса, незважаючи на те що двері до кабінету керівника були відкриті, і звідти чувся голос шефа. «Але у нас же зустріч призначена, він повинен бути тут ...», - розгублено белькотів відвідувач. «А ось саме для вас його немає!». І її рот розтягувався в зміїній усмішці. Тут дзвонив телефон: чергова бабуся з питанням про індексацію пенсії. «А ви пошарте під кущиком - може бути, знайдете там гаманець з грошима», - відповідала Лариса медовим голоском і кидала слухавку.

«Так що ж мені робити?» - запитував вже забутий відвідувач. «Тікати у напрямку до метро ...». Бідолаху рятував, як правило, шеф - час від часу він визирав з кабінету і особисто запрошував відвідувачів.

«Лариса - біда нашої контори, - сказала мені якось по секрету одна співробітниця. - Вона - сущий вампір. Доведе людину до сліз і рада, руки потирає. Чоловік її залишив, пішов до подруги, ось вона на інших і відіграється. - «А що ж головний?» - «А йому це на руку. Вона вміє на око визначати, на кого можна безкарно нагавкати,а на кого ні. Перед вищим керівництвом ковилою стелиться. А дрібні рибки - це її видобуток. Спокій начальника береже, немов ланцюгова собака ».

Бадьорить порція скандалу

Стреси супроводжують людину протягом всього її життя, особливо тяжко доводиться жителям мегаполіса. День, що почався з дорожньої пробки або тисняви в метро, може закінчитися повідомленням у новинах про теракт або економічні негаразди. Щодня ми отримуємо дозу негативу, яку ні в яких одиницях не виміряти. А тут ще й вдома сюрпризи - чоловік втратив роботу, дитина, пішовши на прогулянку, не відповідає на телефонні дзвінки ...

Добре, якщо людина вміє розслаблятися і відноситися до неприємностей філософськи. Але, на жаль, багато хто воліє справлятися зі стресами, «скидаючи» негативні емоції на оточуючих. Конфлікти, сварки - хороший поживний бульйон для такої особистості. Біда, якщо вона з'явиться в робочому колективі: інтриг, скандалів не уникнути, служба, якій ми віддаємо третину життя, перетворюється на справжнє пекло. Ще гірше - якщо це начальник, будь-яка особа, обрана владою. Подібні люди часто прагнуть зайняти високу посаду, щоб безкарно відіграватися на підлеглих.

Ну, а якщо один з членів сім'ї третирує родичів, то закінчується все це плачевно: домашнім насильством або розлученням.

Як явище не назви ...

У народі це досить розповсюджене явище отримало назву - психологічний або енергетичний, вампіризм. Термін розпливчастий, запозичений з езотеричної літератури, але, як явище не назви, воно існує. Психологічний вампіризм - це грубе, неконтрольоване бажання отримати задоволення при найменшій витраті сил, постійне прагнення до легкого способу підняти собі настрій - зіпсувати його комусь іншому.

«Вампір» - істота боягузлива. Він ретельно вибирає жертву: ні за що не накинеться на «потрібних» або сильних людей, обрушиться на того, хто слабший, делікатніше. Або, у крайньому випадку, образить в автобусі випадково підвернувшогося під руку пасажира інтелігентного вигляду. Частенько він тут же тікає, не давши жертві рота розкрити: останнє слово має залишатися за ним, інакше задоволення виявиться змащеним. Будучи спійманим за руку, він, як правило, виправдовується: я не винен, це життя в мене таке важке.

Згадайте недавню витівку «інфант террібль» нашої попси - Філіпа Кіркорова. У черговий раз після публічної образи жінки, він виправдовувався тим, що дуже багато труднощів пережив останнім часом: і економічна криза вплинула на доходи, і поштовий ящик у нього зламали, та взагалі, перли щось стали дрібнуваті ... Довелося «зоряному» хамові підзарядити ослаблений організм неабиякою порцією наваристого скандалу.

Розвивайте самооцінку

- У кожної людини є психічна енергія, - говорить психолог Олена Башмакова. - Вона створює, умовно кажучи, якесь поле, яке виходить за межі нашого фізичного тіла. Це поле називають енергетичним тілом.

Самопочуття людини залежить від величини цього тіла. Енергетичні «вампіри» страждають від нестачі власної психічної енергії і намагаються отримати її від інших людей.

Недоліком енергії можуть страждати всі, але кожен заповнює її по-різному: хтось іде до церкви, хтось - на концерт класичної музики, хтось - з рюкзаком в похід, а хтось займається йогою або в'яже.

Але є люди, які не вміють дбати про себе і відновлюватися самостійно, не зачіпаючи кордону інших людей. Це залежить від рівня духовного розвитку людини. «Вампіри» якраз стоять на низькому ступені розвитку, їхній єдиний спосіб перезавантаження - поглинання чужої енергії, причому несвідомо. Вампіризм - це не хвороба, а модель поведінки. Його витоки слід шукати в сім'ї, можливо, там були схожі моделі, передані у спадок.

З позиції сильного

Як боротися з «вампіром», не дати йому себе проковтнути? Перш за все, зрозуміти, що вампіризм - це слабкість, а не сила. Щаслива, самодостатня людина ніколи не буде «красти» чуже, в тому числі і чужу енергію. Якщо людина так себе веде, значить, вона нещасна, її потрібно пошкодувати, допомогти вийти зі стану жертви і почати керувати ситуацією. Якщо ви впевнені у своїй самооцінці, вас важко вивести з себе - тоді вам не страшні ніякі «вампіри». Але якщо ситуація така, що ви змушені терпіти (наприклад, боїтеся піти від шкідливого начальника, тому що ви мати-одиначка, або не можете кинути похилого родича з важким характером, тому що йому необхідний догляд), вам доведеться і далі свідомо «годувати» мучителя своєю енергією.

Єдине, що може допомогти в цьому випадку - розуміння того, що ви це робите усвідомлено. Тоді сил на боротьбу з «вампіром» піде набагато менше.

Взагалі наявність великого числа людей, готових їсти одне одного поїдом і виживати за рахунок ближнього, говорить про низький духовний рівень суспільства в цілому. Таке суспільство нездорово і приречене страждати від вірусу агресії. Вакцину, яка знищує цей вірус, на жаль, ще не винайшли, пише aif.ru.

Фото з сайту krugsveta.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!