Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Лариса Лавренюк з Житомира отримала право нести Олімпійський вогонь
 
24-02-2012, 06:05  Суспільство

Лариса Лавренюк з Житомира отримала право нести Олімпійський вогонь

 
Почесне право взяти участь в естафеті передачі вогню Олімпіади в Лондоні отримала житомирянка Лариса Лавренюк, президент благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Краб».

'Лариса



Сталося так, що ця страшна хвороба забрала у Лариси дитину, після чого жінка активно взялася допомагати сім'ям, в яких діти хворіють на рак. Вже 5 років при відділенні дитячої онкології Національного інституту раку діє Благодійна організація «Краб», яку створила Лариса Лавренюк.

За свою діяльність жінка нагороджена орденом «Нестора Літописця» 3 ступеня.

Фонд є членом Міжнародної конфедерації організацій батьків, діти яких хворі на рак та Всеукраїнської ліги сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги. Саме активна громадянська позиція та внесок в розвиток суспільства враховувалися при виборі претендентів нести Факел Олімпіади 2012 року, - передає «Житомирська хвиля».

Кандидатури на розгляд журі подавала одна з відомих компаній світу. Відбір кандидатів відбувався восени минулого року, і претендентів було чимало, розповіла Лариса Лавренюк:

«28 травня я буду нести факел на відкритті Олімпіади в Лондоні. Мене номінувала компанія Samsung. З цією компанією ми проводили кілька благодійних акцій на користь відділення дитячої онкології Національного інституту раку. Це не тільки продаж техніки в магазинах, які підписали свій договір на співпрацю, а й проведення в відділенні майстеркласів, організація приїзду відомих людей ».

Для України від згаданої кампанії спонсора було надано чотири місця факелоносців. В естафеті передачі вогню в цілому візьмуть участь близько восьми тисяч чоловік. З 18 травня, коли вогонь літаком доставлять до Великобританії з грецької Олімпії, і до 27 липня, Дня відкриття Олімпійських ігор, кожен з учасників пронесе факел на ділянці в 200-300 метрів. За 10 тижнів на шляху учасників естафети буде 1018 населених пунктів.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!