Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Курортна аптечка для жінок: щоб відпустка була безпечною
 
19-05-2011, 13:33  Суспільство

Курортна аптечка для жінок: щоб відпустка була безпечною

 
Настає пора відпусток. І відправляючись на відпочинок варто заздалегідь подбати і своє самопочуття, щоб його погіршення не затьмарило всього задоволення, яке можна отримати.

'Курортна



На першому місці стоять захворювання і нездужання, пов'язані з шлунково-кишковим трактом (ШКТ). Незвична їжа, інший склад води, тривалий переліт, тропічні фрукти і овочі стають причинами печії, діареї або запорів. Тому фахівці радять обов'язково мати під рукою антацидні препарати від «пожеж» в шлунку і засоби від розладу. Крім того лікарі рекомендують взяти з собою но-шпу. Вона допоможе при спазмах шлунково-кишковому тракті, а також зніме сильний біль.

Ще одну небезпеку у відпустці представляють гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). Вони виникають внаслідок акліматизації, і без лікування призводять до серйозних ускладнень. Жарознижуючі препарати врятують поїздку, але потрібно вчасно починати їх прийом. У зв'язку з цим лікарі додали в список курортних ліків ібупрофен, парацетамол, аспірин, Лавомакс і ряд інших засобів. Залежно від особистих переваг або рекомендацій лікуючого лікаря можна вибрати одне з них, або придбати щось з аналогічних препаратів.


Разом з новими враженнями багатьох жінок в подорожі підстерігає алергія. Її причинами стають дивовижні квіти і рослини, морепродукти, заморська мошкара, тропічні фрукти. Лікарі закликають по можливості уникати тісних контактів із збудниками алергену: довго не милуватися екзотичними квітами, не чіпати їх, не зловживати новими стравами і уникати укусів комах. При появі висипу, потрібно відразу ж звернутися до місцевого лікаря.


Щоб виключити гострі алергічні реакції у відпустці, лікарі «поклали» в дорожню аптечку антигістамінні препарати кларотадін, парлазін та інші. Починати їх прийом треба з перших днів подорожі або за 2-3 доби. Тоді вони встигнуть підготувати імунну систему до протистояння з алергенами. Так як антигістаміни є сильнодіючими ліками, перед їх купівлею проконсультуйтеся з лікарем.


Ще одна напасть, яка чекає в жаркому і вологому кліматі - це цистит. За статистикою, кожна четверта українська жінка, незалежно від віку, страждає цією недугою протягом життя. При цьому відпустка - один з найбільш сприятливих періодів для його виникнення. Купання у прохолодній воді, засмага в мокрому купальнику, зниження імунітету внаслідок акліматизації і, звичайно, ці милі курортні романи стають причинами запалення. Крім того в групі ризику жінки, які страждають хронічними гінекологічними захворюваннями, і ті, що вступили в період менопаузи.

Цистит супроводжується сильними болями і печінням під час сечовипускання, а також після нього, підвищенням температури, можливим нетриманням сечі при сильних позивах. При гострому перебігу захворювання необхідний постільний режим, дієта і відповідне лікування, що неминуче зіпсує всю відпустку. Тому до списку курортних препаратів лікарі додали «Монурель». Щоденний прийом цього препарату по 1 таблетці попереджає розвиток хвороби і запобігає рецидивам циститу. Крім того, за допомогою «Монурель» можна проводити профілактику захворювання кілька разів на рік. Він натуральний, містить вітамін С і екстракт журавлини, а тому абсолютно безпечний і не має протипоказань.


Курортну аптечку доповнюють також ліки від головного болю, яка виникає через перельоти, безсоння, акліматизацію, зайвого келиха вина і інших причин. З собою можна взяти спазмалгон, цитрамон, анальгін або інші препарати. Втім, лікарі переконані, що в цьому питанні практично кожна жінка сама знає, які з лікарських засобів краще всього допомагають їй впоратися з нездужанням.



Таким чином, список жіночої курортної аптечки складають в першу чергу препарати для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту (фосфалюгель, но-шпа, мезим та ін), захисту від алергії (кларотадін, парлазін та інші), профілактики ГРВІ (диклофенак, Парацетомол, ібупрофен і т . д.), попередження циститу («Монурель») і від головних болів. Також лікарі нагадують взяти з собою сонцезахисні креми та мазі від опіків, пластир і йод. Для гострих пригод покладіть в аптечку презервативи.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!