Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як правильно їсти редис, щоб він приніс користь організму
 
19-05-2011, 17:10  Суспільство

Як правильно їсти редис, щоб він приніс користь організму

 
З якими овочами краще всього подавати цей овоч до столу і чому

Як правильно їсти редис, щоб він приніс користь організму



Редис, який продають на ринку і в магазинах, сьогодні вже досить доступний за ціною. Тому його можна сміливо купувати, поповнюючи свій раціон вітамінами. Адже не секрет, що в ньому є і вуглеводи, і білки, і азотисті речовини, мінеральні солі, фітонциди, які є природними антибіотиками. А це, як відомо не завадить, в будь-якому випадку. Крім того, редис - відмінний засіб скинути вагу. Адже в 100 г цього овочу всього 20 ккал. Але не секрет, що багато хто відмовляється від вживання в їжу цього овочу, бо він ... гірчить. Тоді як з цим впоратися можна без проблем. Як розповідає Світлана Наумова, керівник проекту «Їмо зі смаком»: «Щоб прибрати гіркоту, візьміть 2-3 л холодної води, додайте столову ложку солі. Все добре розмішайте. Редиску, очищену від листочків і хвостиків, помістіть у ємність хвилин на 30-40. Потім промийте редис під проточною водою і будете їсти з задоволенням ».

Хоча медики у свою чергу не рекомендують особливо часто зловживати цим способом, вважаючи недолік овоча ... гідністю. «Редиска гірчить через особливі ефірні олії, які й наділяють цей овоч корисними антибактеріальними властивостями, - розповідає гастроентеролог Олександр Кравченко. - І тому, коли гіркота йде, редис стає менш корисним. Пам'ятайте про це, коли готуєте салат ».

Так що їжте редис на здоров'я. І пам'ятайте, що найкраще його подавати в салаті з огірками: так розкривається смак овоча. Також можна з редису приготувати «смачні» прикраси.

Юлія Величко


«Багнет»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!