Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Росії побудують почтамати для отримання посилок з інтернет-магазинів
 
20-05-2011, 16:07  Суспільство

У Росії побудують почтамати для отримання посилок з інтернет-магазинів

 
Компанія "Почтамат" має намір створити в Росії масштабну мережу автоматизованих терміналів LogiBox, де можна буде отримувати малогабаритні посилки, придбаних в основному в інтернет-магазинах. Інвестиції компанії у цей проект складуть близько 100 мільйонів євро.

0



Як заявив генеральний директор ЗАТ "Почтамат" (працює під брендом LogiBox) Дмитро Куров, зараз у Москві, Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді, Казані, Тулі і Ярославлі встановлено 21 почтамат. Протягом трьох років у компанії планують розширити мережу до трьох тисяч почтаматів. Вже зараз у проект, за словами Курова, вкладено 60 мільйонів рублів, а до кінця поточного року ця сума буде збільшена в два рази. Першим клієнтом LogiBox став інтернет-магазин Ozon.ru.

Зараз почтамати розміщуються на вокзалах, а згодом їх планується встановлювати на автозаправках і торгових центрах. Термінали працюють цілодобово, а для отримання посилки клієнтові потрібно або сплатити її на місці через почтамат, або ввести два PIN-код і забрати вже оплачений раніше товар.

Крім отримання замовлень з інтернет-магазинів, почтамати зможуть частково замінити собою кур'єрський сервіс, вказує видання. Вартість пересилання посилок між фізичними особами буде приблизно дорівнює платі за звичайну кур'єрську доставку, наприклад, з інтернет-магазину.

Як повідомив Дмитро Куров, йому належить близько половини акцій ЗАТ "Почтамат". Власником 50,5 відсотка цінних паперів ЗАТ є компанія "Інтегро Текнолоджіс". Її засновниками називаються Лева Розумовського і Бориса Онікула.

У Росії вже є одна мережа почтаматів - PickPoint, яка працює з листопада 2010 року. Її термінали розміщуються в торговельних центрах, а також магазинах "Перехрестя", "Карусель" та інших мережах. Протягом двох років компанія планує встановити в Росії 500 почтаматів і вкласти в проект 10 мільйонів євро. Мережа PickPoint створюється на кошти фонду Russian Retail Growth Fund, який управляється Svarog Capital.
За матеріалами: lenta.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!