Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Будівництво цинкового заводу в Житомирі. Активісти відповіли на критику кампанії
 
14-06-2011, 22:45  Суспільство

Будівництво цинкового заводу в Житомирі. Активісти відповіли на критику кампанії

 
У житомирській газеті Місто і одночасно на інтернет-сайті Житомирської міськради з'явилася стаття «Цинкова проба» на доброчесність, яка також розміщена і на сайті однієї з найвідоміших газет України «Урядовий кур'єр".

0



У даній статті йдеться про ініціативи городян, які намагаються не допустити запуск, в межах Житомира, заводу з відкритим оцинкуванням металу.
Представники екологічної кампанії «Дихай вільно без цинку» не хочуть, щоб Житомир перетворився на хімічний смітник, центр всіляких захворювань і каліцтва. За їх словами, мова йде навіть не про викиди цинкового заводу у повітря, а елементарну відсутність системи фільтрації на виробництві.

Автор статті посилається на проведений фахівцями Інституту гігієни та медичної екології ім. О. Марзєєва АМН України «Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи», що вплив цинкувального заводу на навколишнє середовище «відповідає всім вимогам чинного санітарного законодавства», при цьому свідомо не договорює про відсутню проектну документацію і систему очищення відходів, які будуть зливатися просто в каналізацію.

Тому з'являється цілком логічне запитання: чому, до цих пір, не були проведені громадські слухання?

Варто відзначити, що житомирські депутати від «Фронту Змін» і ВО «Свобода» проголосували "За" будівництво цинкового заводу.

Також дуже прикрим є той факт, що почесний консул Республіки Польща у Житомирі Юрій Водерацький так і не зміг відповісти на звернення, яке йому було адресовано екологічною кампанією «Дихай вільно без цинку» очевидно такі його дії дійсно можуть викликати міжнародний скандал.

Один з лідерів екологічної кампанії «Дихай вільно без цинку» Руслан Коцюбинський зазначає, що стаття на сайтах міськради і «Урядовий кур'єр» всього лише формальна відписка, зате тепер потрібно проводити відкриту дискусію з проведенням громадських слухань.

- Нехай ті люди, які будують завод зустрінуться з мешканцями мікрорайону Польова, подивляться їм в очі і розкажуть чи все так добре, як здається. Чи не з'являться каліцтва при народженні дітей, чи не збільшиться кількість хронічних захворювань? Все це ми вже проходили за часів СРСР, коли нібито все було чудово, заводи працювали, а українців ставало все менше. Упевнений, громада міста скаже своє слово і ніякі дозволи на будівництво тут не допоможуть - зазначив Руслан Коцюбинський.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!