Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Власник аеродрому «Смоковка» не дозволяє Крігеру проводити в Житомирі зліт авіаторів
 
17-06-2011, 21:21  Суспільство

Власник аеродрому «Смоковка» не дозволяє Крігеру проводити в Житомирі зліт авіаторів

 
Культурно-спортивне свято Всеукраїнського масштабу стартувало у Житомирі опинилося під загрозою зриву.

Власник аеродрому «Смоковка» не дозволяє Крігеру проводити в Житомирі зліт авіаторів



Мова йде про Всеукраїнському зльоті авіації імені С. П. Корольова, який запланований на завтра 18 червня, на аеродромі Смоковка, в Житомирі.

«Палиці в колеса» клубу «Авіатик» (голова Леонід Крігер) почав ставити власник цієї території. Конкретніше - не давав дозволу на експлуатацію злітної смуги, а без цього жоден літак не зможе приземлитися.

Представники власника аеропорту відмовилися від коментарів з цього питання. Тому маємо лише версію подій голови наглядової ради авіаційно-спортивного центру Володимира Бойка.

Бойко нагадав, що в 2003 році після банкрутства аеропорту «Житомир» частина комплексу, включаючи злітно-посадкову смугу, перон і будівля аеровокзалу стали приватною власністю.

«Ці трейдери вступили в процедуру банкрутства і обіцяли відродити аеропорт. Але як тільки суд виніс рішення про банкрутство, вони сюди увірвалися, вони вирізали всі комунікації, здали в металобрухт, і закинули аеровокзал. Спроби відродити спираються на категоричне «ні». Власник поставив умови: він дозволить користуватися злітно-посадковою смугою, якщо місцева громада, міська рада виділять йому 50 гектарів землі під котеджну забудову »- говорить Володимир Бойко.

За словами Бойка, можна було домовитися і по-іншому:

«Він мені казав на яких умовах він дозволить: щоб ми йому віддавали 70 відсотків грошей, які ми, до його розуміння, будемо отримувати від парашутистів. Ми йому пояснювали. Що ми - організація не прибуткова, ми спортивний центр. Він сказав, що мене ваш спорт не цікавить ".

Арбітром у цій справі стала Державіаадміністрація України. На Смоковку, на аеродром приїхав державний інспектор з нагляду за безпекою авіації Євген Панкратьєв, який і виніс остаточне рішення:

«Відпрацювали в складі комісії. зустрілися з представниками аеропорту, зустрілися з представниками злітно-посадкової смуги, оцінили, прийняли рішення, що це можливо, залишилися формальності, і ми їх завершимо ".

Тому завтрашньому святу - бути.

Однак, голова клубу «Авіатик» Леоніда Кригер не зупиняється і пропонує провести громадські слухання:

«Громада має право висловити своє бачення - або власник починає тут розвивати та інвестувати в авіаційному напрямку і нехай найближчим часом покаже свої плани, чи громада звернеться, є така можливість, про реприватизацію. І аеропорт буде повернутий у муніципальну власність. А вже потім будуть вирішувати, кому його віддати ".
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!