Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вчилися, вчилися - а роботи немає!
 
18-06-2011, 19:02  Суспільство

Вчилися, вчилися - а роботи немає!

 
Є такі спеціальності, отримавши які, випускники не можуть влаштуватися на роботу. Читайте список незатребуваних професій.

Вчилися, вчилися - а роботи немає!



Насилу сьогодні влаштовуються гуманітарії: студенти філософського, філологічного, педагогічного факультетів. Важко знайти хорошу роботу соціальним педагогам, медикам, акторам, художникам, людям, які мають спеціальність "літературна робота". Занадто багато сьогодні юристів, економістів, бухгалтерів, архітекторів, музикантів, вони не можуть знайти роботу тільки тому, що немає місць чи потрібні люди з досвідом. За даними центрів зайнятості, близько 80% вакансій сьогодні - робочі спеціальності. Тому творчі, люди, схильні до рефлексії, часто бувають змушені займатися справою зовсім не романтичною. Це величезна психологічна проблема. Погодьтеся, 5 років провівши у вузі, в інтелігентному середовищі, бути муляром чи двірником - погана перспектива. Єдиний кращий вихід для них - іти в магістратуру або займатися викладанням.

Зараз все більше популярна зайнятість у сфері ІТ можете перевірити на сайтах, скільки пропозицій зараз для програмістів! Мають успіх фахівці з торгівлі, по роботі з людьми, різного роду менеджери. Навчання на них, найчастіше, платне, на відміну від малопотрібних творчих спеціальностей, де переважають бюджетники.

Щоб якось регулювати ситуацію, Міністерство освіти Республіки Білорусь розробило "Програму розвитку національної системи освіти на роки 2006-2010 рр.." У ній сказано, що вузи зобов'язані інформувати Міністерство про планований випуск фахівців, про підсумки їх розподілу та працевлаштування. Щороку повинні враховуватися дані, скільки потрібно фахівців з кожної конкретної професії. Якщо відповідно до неї розподілили в минулому році більше 90% випускників, то набір абітурієнтів буде стабільним. Приємно, що держава замислюється про цю проблему. Але є ще люди, які цього не цінують, за роки навчання ніяк себе не зарекомендовують, вчаться тільки для корочки, не знаходять потрібних зв'язків, і тому потім залишаються не при справах. І тому безробіття - це їхня провина.

А от в нашій країні з цим набагато складніше. І хоча в цьому році випускників шкіл із задоволенням приймають всі ВУЗи, через брак абітурієнтів, не факт що і на роботу їх прийматимуть з таким же ентузіазмом.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!