Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Правила поводження з грошима, які повинні знати діти
 
22-06-2011, 18:55  Суспільство

Правила поводження з грошима, які повинні знати діти

 
Діти і гроші - математика тут проста: з моменту народження і до закінчення коледжу (інституту, університету) діти вимагають постійного вкладення грошей.

Правила поводження з грошима, які повинні знати діти



Для тих з нас, хто не може назвати себе забезпеченим, це чинить постійний і неослабний тиск на сімейний бюджет. Фінансові аспекти виховання дітей витрати грошей, які б ви в інших обставинах занесли б у пенсійний фонд або купили б краще житло, або спортивну машину вашої мрії, або розкішну відпустку, витрачаються на набори Лего і візити до педіатра, шкільну форму та іграшки на Новий рік , відкладаються на коледж (інститут), .... і багато ще на що.

Ось 15 правил, яких слід дотримуватися:

Перше. Витрачати гроші потрібно тільки після того як ви їх заробили.

Друге. Коли діти починають просити батьків поїхати в магазин іграшок, щоб щось купити, настав час розглянути питання про виділення дітям кишенькових грошей і навчити, як з ними поводитися.

Третє. Розмір кишенькових грошей не повинен бути таким мізерним, що дитина буде відчувати себе жебраком серед однолітків, але і не повинен бути таким великим, що дитина зможе дозволити собі все, що вона хоче без належного фінансового планування.

Четверте. Не потрібно платити дитині гроші за гарні оцінки в школі чи за допомогу по дому. Дитина повинна зрозуміти, що це є його внеском у сім'ю і сімейне життя.


П'яте.
Хоча легальним віком для найму на роботу є 16 років, сприяйте тому, щоб дитина, починаючи десь з 13-ти річного віку, вже почала замислюватися про те, як вона могла б підробити.

Шосте. Направляйте ваших дітей і давайте їм поради з приводу фінансів, але не диктуйте свою волю.

Сьоме. (Для дітей від 16 років) Нездатність кожен місяць поводити баланс своєї дебетної картки повинна спричинити за собою позбавлення права користування даною карткою на тиждень або більше.

Восьме. Дітям краще витрачати тільки 50% від грошей зі своєї скарбнички. Як мінімум половина суми повинна залишатися в скарбничці.

Дев'яте. У дітей має бути право здійснювати свої фінансові помилки, щоб вони могли на них вчитися.

Десяте. Коли ви хочете інвестувати для дитини гроші в цінні папери, діти повинні розуміти на самому базовому рівні, як працює компанія. Було б непогано, якби дитина могла намалювати просту картинку бізнес моделі за допомогою олівця. (Також було б непогано, якби цю картинку змогли намалювати ви).


Одинадцяте.
Вам не потрібно бути багатим, щоб почати вчити своїх дітей, як працює фондовий ринок.

Дванадцяте. Якщо у вас і вашої дитини різні погляди на рахунок того, куди потрібно направляти гроші на благодійність - залиште це як є.

Тринадцяте. Батьки зовсім не зобов'язані відкладати кожну копійку, щоб покрити всі майбутні витрати на навчання дитини у ВУЗі. Потрібно відкладати стільки, скільки можливо в даній життєвій ситуації.

Чотирнадцяте. Кращим подарунком для ваших дітей буде ваша власна фінансова незалежність у старості та відсутність необхідності утримувати вас.


П'ятнадцяте.
А колись має наступати і момент, щоб сказати дітям, що банк Мами і Папи офіційно закритий.
Фото з сайту segodnya.ua
Джерело: selfcreation.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!