Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як відрізнити фальшивий мед
 
23-06-2011, 22:48  Суспільство

Як відрізнити фальшивий мед

 
Сьогодні недобросовісні виробники меду або перекупники можуть вдатися до різних фальсифікацій, у тому числі і тих, які відносяться до меду.

Як відрізнити фальшивий мед



Такими добавками в кращому випадку можуть виявитися вода або цукор, в гіршому - крейда, желатин, крохмаль, борошно, цукрова патока і т.п.



Купуючи мед, перш за все, понюхайте його. Натуральний мед має приємний запах, фальсифікований без запаху. Смак меду теж дасть вам підказку щодо його натуральності - від натурального меду дере горло.



Якщо ви все ще сумніваєтеся в якості меду можна провести нескладні дослідження прямо біля прилавку. По-перше, це проба «на дотик». Для цього нанесіть краплю меду на палець і спробуйте розтерти його. Справжній мед легко розітреться між пальцями без грудкування. Підроблений мед - скачається в грудочку.



Також біля прилавка можна провести і пробу на папері. Цим способом можна визначити додавали в мед воду або цукор. Для цього помістіть краплю меду на папір, який добре вбирає вологу (можна використовувати паперові серветки або паперові носові хустки.) Якщо мед розпливається по паперу, залишаючи по краях вологі сліди, значить він з добавками.



Принісши додому можна ретельніше дослідити мед щодо наявності в ньому домішок, наприклад, крейди. Для визначення домішок, візьміть трохи меду і розведіть його водою. До одержаного розчину додайте кілька крапель розчину йоду. Якщо мед містить крейду чи борошно розчин забарвиться в темно синій колір. Якщо колір не зміниться - він натуральний, у всякому разі, без крохмалю і борошна.



Для визначення соди, до розчину меду у воді додають кілька крапель оцту або будь-якого іншого розчину кислоти. При наявності в меді соди, він спінюється і «закипає» при цьому виділиться вуглекислий газ.
Юлія МОРОЗ

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!