Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Бердичеві відбулася виставка собак - надійних охоронців і найвірніших друзів.
 
28-06-2011, 22:23  Суспільство

У Бердичеві відбулася виставка собак - надійних охоронців і найвірніших друзів.

 
В рамках святкування Дня міста всіх бердичівлян крім концерту чекало ще одна неординарна подія, оскільки в 09-00 біля міського Палацу культури стартувала виставка собак, яка зібрала понад 40 учасників не тільки з Бердичева, а й з інших міст. Маленькі і великі, волохаті і гладкошерсті домашні улюбленці вітальним гавкотом знайомилися одне з одним, деякі злякано стиснулись на руках у господарів, налякані такою великою кількістю своїх чотириногих побратимів.

У Бердичеві відбулася виставка собак - надійних охоронців і найвірніших друзів.



На виставці були представлені представники 22-х порід, включаючи такі рідкісні екземпляри як Анатолійський карабаш і Бельгійські Грифони. Останніх, втім, було три особи, що надзвичайно багато для такої рідкісної породи на виставці подібного роду. Анатолійський карабаш входить до групи турецьких пастуших собак, але в Туреччині не прагнуть визнати свої національні породи, на даний момент FCI офіційно визнала тільки Анатолійського карабаша, тому побачити в країнах Європи (а в Україні особливо) цю породу можна нечасто. Бельгійські грифони родом з Бельгії, де в 17 столітті порода була отримана шляхом схрещування мопса, аффен-пінчера і незвичайної бородатої собаки, якими в ті часи були повні вулиці бельгійських міст і теж є досить рідкісною і маловідомою породою.

Найбільше на виставці було лабрадорів і Йоркширських тер'єрів, популярністю у собаківників мабуть користуються і німецькі вівчарки, яких теж було чимало. Під час виставки суворі експерти в рингу проводили опис собаки за п'ятибальною системою, причому кожна собака оцінювалася виключно в своєму класі: від 3 до 6 місяців (бебік) від 6 місяців до 9 (щенята) від 9 місяців до року 1,5 ( юніори) і від року 1,5 - дорослі особини.

Основним суддею виставки стала експерт FCI Олена Буслаєва з міста Запоріжжя, лабрадорів і мопсів оцінювала експерт Кінологічного Союзу України (КСУ) з міста Бердичева Ганна Бишків. Німецькі вівчарки дісталися спеціалісту з Житомира Олегу Гончаренко. Безпосередньо організатор виставки та керівник Бердичівського міського відділення КСУ Неля Людвігівна Бишків здійснювала суддівство у фінальному конкурсі юніорів. Крім офіційних конкурсів проводилися ще й аматорські - на кращий одяг для свого улюбленця і на кращий поцілунок господаря і собаки.

Як розповіла Неля Людвігівна, виставка пройшла на досить високому рівні, оскільки в ній взяли участь не тільки собаківники міста Бердичева, а й гості з Вінниці, Житомира, Калинівки, Козятина і Андрушівки. Найбільша кількість учасників приїхало з обласних центрів - Вінниці та Житомира. Неля Людвігівна зазначила, що для виставки подібного роду, яка не дає офіційних титулів і нагород, кількість учасників і представлені собаківниками види порід (включаючи рідкісні) є хорошим показником. Також вона скористалася можливістю і подякувала за допомогу в організації та проведенні виставки представникам міської влади та директору Палацу культури Петренко Олені Володимирівні, які зробили все від них залежне, щоб захід пройшов на належному рівні.

Денис ЗАРЕМСКІЙ

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!