Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ремонт покрівлі
 
1-07-2011, 20:26  Суспільство

Ремонт покрівлі

 
З плином часу будь-яка покрівля втрачає свій першопочатковий вигляд. І одночасно погіршуються експлуатаційні характеристики цього конструкційного елементу будівлі. У одних покрівельних покриттів різного роду «хвороби» починаються раніше, в інших - пізніше. Необхідність ремонту покрівлі виникає в силу найрізноманітніших причин: негативний вплив зовнішнього середовища, тривала експлуатація, помилки під час виробництва, використання неякісних матеріалів при монтажі покрівлі і т.д. Але так чи інакше, ремонт покрівель - це хоч і неприємна, але неминуча процедура.

Ремонт покрівлі



Одна з найпоширеніших проблем, пов'язана з ремонтом дахів, - це утворення здуття під покрівлею, яке приводить конструкцію в непридатність і значно скорочують термін її служби. Причиною утворення цих здуттів, як правило, є регулярне проникнення вологи в утеплювач. І в даному випадку рішення проблеми ремонт кровли такого типу може бути тільки одне. Це обладнання дихаючого даху, який ефективно відводить водяні пори з покрівельного килима, тим самим перешкоджаючи скупченню вологи.


Металеві покрівлі найчастіше виготовляють з оцинкованої сталі. Вкритий цим матеріалом дах служить близько 15-и років. Основні проблеми, які можуть виникнути після тривалої експлуатації, це поява іржі і протікання. Найчастіше ремонт таких кровель здійснюють за допомогою заплаток з того ж матеріалу. Попередньо поверхня очищається від іржі, потім припаюються заплатки. Проте іноді потрібно поміняти цілі листи і це буде схоже скоріше на монтаж всього даху, ніж на ремонт частини покрівлі: листи повністю видаляються і замінюються новими.

Проводячи ремонт даху з металу, не забудьте оновити вогнезахисне покриття на дерев'яних елементах конструкції. Часто паралельно оглядається і чиститься система вентиляції.

Щоб якомога рідше проводити ремонт металевої покрівлі, варто використовувати матеріал з полімерним покриттям: воно продовжує термін служби і оберігає від корозії.


Ремонт м'якої покрівлі

М'яка покрівля даху частіше потребує ремонту, ніж черепична або металева. Зазвичай вона починає протікати. Тому прийнято проводити регулярний ремонт-огляд, під час якого виявляються слабкі місця даху і оперативно замінюються. Як і при будь-якому ремонті даху оглядається не тільки зовнішня поверхня покрівлі. Увага приділяється зливним пристроям, стану стяжок, витяжок. Вчасно і якісно проведений ремонт допоможе запобігти протіканню покрівлі і обійдеться не так дорого.

До м'якої покрівлі можна віднести такі недорогі і недовговічні матеріали, як толь і руберойд. Щоб покриття з толі зберегло свої зовнішні та експлуатаційні властивості, воно кожні три роки має покриватися мастикою. Ремонт покрівлі з руберойду (промазка) проводиться раз на п'ять років.

Ремонт м'якої покрівлі проводиться, починаючи з найвищої точки даху, потім промащуються нижчі шари. Якщо потрібно накласти латочку, її теж потрібно змазати бітумної мастикою. При цьому заплатка повинна виходити за шви на 10 см або більше.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!