Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Завтра в Житомирі зберуться знамениті парашутисти України
 
8-07-2011, 23:37  Суспільство

Завтра в Житомирі зберуться знамениті парашутисти України

 
Незважаючи на те, що авіаспортивний центр в Житомирі існує тільки місяць, робота в ньому кипить, регулярно проходять заняття, проводяться стрибки, і вже цього літа планується проведення Всеукраїнських змагань з парашутного триборства.

Завтра в Житомирі зберуться знамениті парашутисти України



У суботу, 9 липня на аеродромі «Смоковка» в авіаспортивному центрі пройде День пам'яті Валентини Закорецької.


Довідка «20 хвилин»


Валентина Закорецька, ім'ям якої названо Житомирський авіаспортивний центр, багато років захищала спортивну честь України, пройшла шлях від спортсменки до заслуженого майстра спорту. У складі збірних команд СРСР і України завойовувала золоті, срібні, бронзові медалі Чемпіонатів України, Радянського Союзу, Миру.


З 1967 року - капітан збірної команди Радянського Союзу з парашутного спорту.


У 1976 році стала абсолютною чемпіонкою світу.


На її рахунку 50 Світових рекордів та 4 Всесоюзних.


Здійснено 11 500 стрибків з парашутом. Її ім'я занесено до Книги рекордів Гіннесса 1976, 1987, 1998, як жінки, парашутистки з найбільшою кількістю стрибків з парашутом у світі. Заняття парашутним спортом розпочала у 16 років у групі парашутистів при Луганському аероклубі. Валентина Закорецька виховала 22-х майстрів спорту СРСР та України і чотирьох майстрів спорту міжнародного класу.


Померла 9 липня 2010 від гострої серцевої недостатності перед змаганнями на аеродромі Дніпропетровщини, де повинна була брати участь в якості судді.


- У суботу - перша річниця смерті Валентини Закорецької - розповів журналістам голова наглядової ради авіаспортивного центру Володимир Бойко. - До нас приїдуть її колеги, корифеї парашутного спорту колишнього Радянського Союзу. Ми запрошуємо і всіх житомирян. Наші гості отримають унікальну можливість з перших вуст дізнатися, як готуються спортсмени - парашутисти. Майстри розкажуть, що було в 60-х 70-х роках, яка ситуація існує сьогодні. Ми не плануємо офіційні торжества. Це буде просто День пам'яті, зустріч з цікавими людьми і, звичайно, якщо дозволить погода - стрибки з парашутом.


Місце зустрічі - аеродром "Смоковка", субота, 9 липня, 12.00.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!