Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Роззувайся, якщо хочеш бути здоровий!
 
10-07-2011, 21:44  Суспільство

Роззувайся, якщо хочеш бути здоровий!

 

Взуття - в сторону.


0



Ходіння босоніж - одна з основних оздоровчих методик. Про це знали ще в Древньому Єгипті і Греції. А Сократ взагалі наполягав на тому, що відсутність взуття на ногах гарантує гармонійний розумовий розвиток людини.

До цього переконання великого філософа сучасні медики додають: ходіння босоніж - ще й чудова профілактика багатьох захворювань. А тому з приходом літа слід частіше скидати взуття і занурювати ступні в гарячий пісок. У Німеччині, наприклад, побудовані оздоровчі комплекси - "босоногі" парки - де для лікування певного недугу є свій спеціальний ґрунтовий маршрут. Адже тим, хто страждає нервовим розладом, краще ходити по піску, ніж по плитці. Загалом, кожному - своя доріжка.

У чому секрет?

Виявляється, нервові закінчення на нашому тілі розташовані нерівномірно. Найбільше їх знаходиться на стопах ніг. І, відповідно, впливаючи на них, ми можемо покращити роботу певних органів. Так, масаж великих пальців ніг надає позитивний ефект на нервову систему. Їх "сусіди" - другі пальчики - відповідають за кістково-м'язову структуру, а середні - за серцево-судинну систему. Якщо у вас виникли проблеми зі шлунком, необхідно вплив на четвертий палець ноги. А ось мізинець краще масажувати при недугах статевої системи. Але правильніше і краще всього - чергувати ручний масаж певної точки з впливом на всю стопу, тобто з ходьбою.

Вважаємо плюси.

Ходіння босоніж, мабуть - одна з небагатьох видів терапії, яка не має ніяких обмежень і заборон. Фахівці називають тільки її плюси, з якими не сперечаються навіть скептики.

По-перше, ходьба босоніж сприяє гарному настрою. Тому якщо вас здолали смуток-туга, терміново скиньте взуття і походіть по теплому піску.

По-друге, це чудова профілактика варикозу. Справа в тому, що ходіння босоніж покращує кровообіг ніг і підвищує еластичність судин.

По-третє, одна година такої оздоровчої процедури замінять 3:00 ручного масажу.

По-четверте, відмічено, що подібний вид ходіння - це прекрасна загартовуюча процедура, що підвищує імунітет. Люди, що практикують цей метод оздоровлення влітку, практично не хворіють на застуду та грип в холодну пору року.

По-п'яте, ходіння без взуття допомагає при плоскостопості. Медики призначають ходіння босоніж по різних поверхнях як обов'язкову складову лікування цього захворювання.

І останнє: прогулянка босоніж по пляжу - це природний і безкоштовний пілінг ваших стоп!

За всіма правилами.

У багатьох європейських країнах зовсім недавно виник новий напрям - бафефутінг. Його прихильники скрізь і всюди ходять босоніж. І з кожним роком ряди босоногих людей поповнюються новими добровольцями.

Якщо ви теж вирішили цього літа попрактикувати ходіння босоніж, вам слід пам'ятати про три золотих правила даного методу оздоровлення: безперервність, систематичність, поступовість. Тому, якщо вже ви зважилися, то не лінуйтеся і виконуйте все сумлінно.

Для першого разу достатньо п'ятнадцятихвилинної прогулянки без взуття. В ідеалі, звичайно, ви повинні довести тривалість цієї процедури до трьох годин. Залишається питання: по якій поверхні краще ступати босими ногами?

По гарячому піску.

Втомленим від взуття на підборах жіночим ніжкам дуже корисно ходити по гарячому піску. І якщо, прислухавшись до нашої поради, ви раптом виявите зникнення безсоння, головних болів і проблем з хребтом, не дивуйтеся: виною цих проблем цілком могли стати ваші шпильки. Пісочок ж допоміг ногам розслабитися, промасажував стопи, і недуги зникли.

Втім, корисно не тільки ходити по піску, але і закопуватися в нього! У медицині останнім часом ввели в практику псамотерапію, тобто лікувальне застосування піску. Суть методу в тому, що протягом декількох сеансів хворого на певний час занурюють в пісочні ванни. Особливо дана терапія показана пацієнтам із захворюваннями нервової системи та опорно-рухового апарату.

З метою профілактики цих захворювань ви теж можете "заритися" в пісок на морському березі і кілька хвилин подумати про щось приємне. До речі, різне температура піску надає різну дію на організм. Так, помірна діє заспокійливо, а висока, навпаки, сприяє різкому припливу сил та енергії.

Бігом по гальці.

Морська галька - це чудовий природний масажер. Для початку, достатньо походити по ній босоніж протягом 2-3 хвилин, не більше, щоб тіло звикло до нових відчуттів. Поступово збільшуйте час ходіння босоніж до півгодини і переходьте з дрібної на більш велику гальку. Відомі випадки, коли такі камінці виліковували людей від плоскостопості, епілепсії і захворювань судин.
Фото з сайту buduzdrav.blogspot.com
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!