Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Меблі для ванної кімнати – якими вони повинні бути.
 
14-07-2011, 19:45  Суспільство

Меблі для ванної кімнати – якими вони повинні бути.

 
Вибрати меблі для будь якої кімнати взагалі не просто, а вибір меблів у ванну кімнату іноді бентежить. Причина криється в самому приміщенні. У типових квартирах ванна - це, мабуть, одне з найменших приміщень, при цьому воно, на відміну, приміром, від кладовки, використовується всіма членами сім'ї по кілька разів на день. Хтось любить напустити пару, хтось ще тільки вчиться користуватися душем, і в результаті постійна сирість - краплі на стелі, стінах, шафах, полицях, калюжі на підлозі. Які меблі це витримають?

Меблі для ванної кімнати – якими вони повинні бути.



Меблі для ванної кімнати, як і будь-яка інша, буває різної цінової категорії: економ-класу, середньої цінової категорії і дизайнерські розробки класу люкс. Перша доступна за ціною, добротна, акуратна, але невибаглива за зовнішнім виглядом. Остання - одна суцільна затія, що вимагає, як рідкісна перлина, не тільки великих грошей на придбання, але гідної оправи, тобто великого приміщення. У типовій триметровій ванній така краса буде виглядати як багата родичка в евакуації.

У кожному разі, виробники зазвичай пропонують увазі покупця колекцію, з якої можна вибрати відповідні за габаритами і призначенням елементи, вирішені в єдиному стилі. Зазвичай колекція має назву і складається із стандартного набору виробів: підставка під раковину, стільниці що обрамляють раковину, навісні шафки із дзеркальною поверхнею дверей, підсвічуванням і численними поличками, тумбочки та аксесуари. Іноді виробники включають в серію не тільки перераховані вище предмети, а й кахель, сантехніку, самі ванни. Наприклад, можна купити душевые кабины, ванны с гидромассажем, аксессуары и мебель для ванной комнаты. Такий підхід дозволяє по-перше, заощаджувати час, а по-друге, не сумніватися, що ви щось не те купили, і в кінці ремонту виявиться, що плитка не поєднується з меблями.

При виборі важливо врахувати, що ванна повинна бути безпечною, і навіть послизнувшись на мокрій підлозі, ніхто з членів сім'ї не повинен поранитися на гострому куті. Ще не потрібно забувати, що перед кожним предметом має бути вільний простір, без якого нормально не можна користуватися предметом. Наприклад, відстань перед унітазом повинно бути не менше 110 см. Якщо вона буде менше, то людина високо зросту буде змушена впиратися лобом у двері або в свої власні коліна. Щоб не створювати таких незручностей близьким людям, потрібно все ретельно продумати.

Намагаючись приховати від сторонніх очей безліч предметів, не захоплюйтеся придбанням занадто великої кількості шафок, поличок, тумб та ін.. Адже чим більше меблів, тим менше простору, і тим сильніше спокуса меблі чимось заповнити, щоб не простоювала даремно. Іноді можна замість шафи вибрати поличку, на якій дуже симпатично виглядатимуть скляночки, тюбики, щіточки та інші ванні необхідності.


Звичайно, у ванній повинно все бути під рукою, щоб, потягнувшись, приміром, за флаконом шампунем, не впасти на мокрій підлозі. Але не варто і намагатися вмістити всі предмети які сподобалися вам в магазині у ваш ванну, намагаючись поставити все необхідне ближче. Потрібно намагатися досягти гармонії форми і змісту.

Традиції оформлення інтер'єрів ванних кімнат налічують не одне століття. За цей час були перепробувані всі колірні поєднання. Самою звичної для ванни є синьо-блакитна гама, яка асоціюється у людини з водою і чистотою. І багато виробників представляють набори меблів, виконаних в блакитних тонах. Але однією синявою не обходиться. Дизайнери пропонують рішення на будь-який смак всіх кольорів веселки. Невеликий розмір приміщення диктує й обмеження - яскраві кричущі фарби у ванній недоречні. Але якщо обстановка для ванної виконана в білих тонах, щоб уникнути монохромності, можна додати яскраві за кольором або за фактурою аксесуари або зробити кольоровими стіни. Колір пожвавить приміщення, і воно перестане здаватися нудним.

Останній момент, на який треба звернути увагу, вибираючи меблі для ванної кімнати - матеріали. Різкі перепади температур і постійна вологість приміщення вимагає від матеріалів підвищеної вологостійкості. У цьому сенсі ідеальна кераміка, натуральний і штучний камінь, пластик і скло. Метал, навіть покритий спеціальними антикорозійними складами, по вологостійкості їм поступається. Останнім часом для виробництва меблів для ванних кімнат використовують дерево, МДФ і ДСП, оброблені спеціальними водовідштовхувальними просоченнями. До речі кажучи, не всі породи дерева бояться води. Наприклад, модрина робиться тільки міцніше і міцніше. А якщо меблі з інших порід дерева, буку або сосни, покрити спеціальним корабельним лаком, тоді ніяка вода не страшна. Але для дерев'яних меблів потрібен простір, на маленькій площі без достатньої кількості повітря вони погано себе почувають.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!