Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі 30 родин довірили свої гроші державному забудовнику і ... помилилися. Тепер шукають правди у чиновників
 
5-08-2011, 20:04  Суспільство

У Житомирі 30 родин довірили свої гроші державному забудовнику і ... помилилися. Тепер шукають правди у чиновників

 
У Житомирі 30 родин шукають правди у чиновників, адже довірили свої гроші державним забудовнику і ... помилилися.

У Житомирі 30 родин довірили свої гроші державному забудовнику і ... помилилися. Тепер шукають правди у чиновників



Ще в 2009 році Державне підприємство Міністерства оборони «Укрвійськбуд» мало побудувати на Проспекті Миру, 36, дев'ятиповерховий будинок, але вже більше трьох років інвестори шукають правди у кабінетах влади, а отримують традиційні відписки.

«Ми зверталися до Міністра оборони, Прем'єр міністра, Президента, народних депутатів, у прокуратуру. Відповідь отримали лише від департаменту будівництва Міністерства оборони, а коли прочитали ту відповідь, зрозуміли, що «Елітабуд» буває не тільки приватною, а й має державну форму власності, - журяться інвестори.

Підприємство «Укрвійськбуд», маючи розгалужену мережу своїх філій по всій Україні, зарекомендувало себе, як сумнівний забудовник - постійні конфлікти, затримки зі здачею будинків і непрофесійність привели в кінцевому підсумку до банкрутства цього підприємства

«Я приватний підприємець, в 2008 році продала будинок і, взявши додатково доларовий кредит за курсом 4,5, придбала частину поверху за 1,7 мільйона гривень. Зараз плачу кредит уже за збільшеною відсотковою ставкою і відповідно по більшому курсу - 8 гривень. Крім цього суджуся з банком, а тут ще інформація про банкрутство «Укрвійськбуда», тому радості немає, одна нецензурщина лізе в голову по відношенню до чиновників і влади ... »- каже одна з інвесторів.

Їй вторить інший покупець житла: «Я продав квартиру в Житомирі, живу в Бердичеві, там знімати квартиру дешевше, а будівництво зупинилося і виходу з ситуації немає».

За словами вже колишнього інженера філії «Укрвійськбуда» Володимира Цалко, в будівельний об'єкт на Богунії вкладено близько 4,5 - 5 мільйонів гривень. Інвестори вклали 7,5 мільйонів. Нецільове використання 3-х мільйонів гривень залишається на совісті керівництва державного підприємства (читай держави). При вартості споруди одного поверху в 280 тисяч гривень, на гроші інвесторів можна було б побудувати двадцятип'ятиповерхову будівлю (правда без вікон і внутрішніх робот), але забудовник звів тільки 3 поверхи.



«А де ж гроші забудовника? Це ж не приватний проект, землю виділило міністерство оборони, комунікації міста. Хтось із чиновників і військових, що покривають «Укрвійськбуд» повинен відповісти за фінансові афери », - говорять ошукані житомиряни.

Більшість інвесторів люди з середнім достатком, які свого часу скористалися іпотекою заради втілення в життя мрії про власне житло. Саме ця категорія для будь-якої держави є її обличчям і тільки в Україні держава нехтує інтересами людей, які довірили свої кошти державному підприємству.

Цікавим фактом для Житомира є і те, що всі приватні забудовники в минулому році отримали з державного бюджету кошти на добудову незавершених будинків, а підприємство «Укрвійськбуд» такої довіри не заслужило, що теж наштовхує на певну думку про зацікавленість чиновників у допомозі лише приватним фірмам.

Відтепер синонімом обману в будівництві записана не тільки «Елітабуд», але і прародитель довгобуду на Проспекті Миру, 36 - державне підприємство міністерства оборони «Укрвійськбуд».

Сьогодні доля будівництва і доля самих інвесторів вирішується в Києві Господарським судом, який ділить майно забудовника. Інвестори могли б і самостійно знайти порядного інвестора для добудови, але як відірвати у підприємства-потопельника цегляне майно не знає ніхто.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!