Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області забруднена вода присутня навіть на водозабірних станціях
 
30-09-2011, 21:52  Суспільство

У Житомирській області забруднена вода присутня навіть на водозабірних станціях

 
У Житомирській області забруднені більшість водойм, про це свідчать дані проведеного спецмоніторинга.

'У



Занепокоєння викликає те, що забруднена вода присутня навіть на водозабірних станціях, з яких вона поставляється населенню. Небезпека виявлена на водозаборах Житомира, Коростеня, Новоград-Волинського, Малина, Бердичева і в декількох інших місцях, в яких спостерігається підвищення біохімічного та хімічного споживання кисню.

Практично у всі водні об'єкти в страхітливих обсягах безконтрольно скидаються забруднені стоки. Як не дивно, але фактично ніде не застосовуються сучасні способи знезараження, що є додатковим фактором ризику для здоров'я місцевого населення ..

Про всі ці біди нещодавно повідав в обласній прокуратурі, старший помічник прокурора Житомирської області Павло Захарченко. Як пише газета «День», він зазначив, що за результатами проведених органами прокуратури перевірок в сфері водокористування лише цього року порушено шість кримінальних справ. За результатами розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто понад сімдесят чиновників різного рангу, і більше половини з них працювали саме в контролюючих органах.

При такому ставленні з боку районних та міських держадміністрацій, селищних та сільських рад, ситуація з охороною водних ресурсів може стати катастрофічною, констатують прокурори,.

І хоча на території Житомирської області діє Національна програма екологічного оздоровлення басейну Дніпра та поліпшення якості питної води, а також різні регіональні програми, через недостатнє бюджетне фінансування ці програми, як правилоє, виконуються в недостатній мірі.

Тому, в деяких районах питна вода на 100% не відповідає встановленим державою стандартам з тими чи іншими хімічними показниками (Любар), подекуди вміст нітратів перевищує допустиму норму майже в сто разів (Баранівка). Така ж невтішна картина складається і в ряді інших районах і містах Житомирщини. Місцева прокуратура у зв'язку з цим, має серйозні претензії до контролюючих органів області, наполягаючи на тому, що вони займаються в більшій частині формалізмом, а не реальною діяльністю спрямованою на поліпшення стану у сфері використання та охорони вод. Звідси й відповідні наслідки.

Валерій КОСТЮКЕВИЧ
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!