Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Жорстоке поводження з дітьми змінює генетику
 
9-10-2011, 23:05  Суспільство

Жорстоке поводження з дітьми змінює генетику

 
Жорстоке поводження з дітьми здатне змінити реакції мозку на стрес, повідомляється в новому дослідженні.

'Жорстоке



Аналіз мозкової тканини дорослих, які вчинили самогубство, виявили ключові генетичні зміни серед тих, хто був жертвою насильства в дитинстві.

Дані процеси зачіпають рівень рецептора, які відповідає за реакції на стрес.
Попереднє дослідження показало, що насильство в дитячому віці пов'язано з посиленням реакції на обставини стресу.

Вчені з Університету McGill у Монреалі досліджували ген, відповідальний за глюкокортикоїдні рецептори, що керують реакціями на стрес, на основі тканин 12 жертв самогубств з історією жорстокого поводження в дитинстві і інших 12 жертв, які не страждали від насильства в ранньому віці.

Вони знайшли хімічні зміни, які зменшували діяльність гена у тих, хто став жертвою насильства в дитинстві, і це призводило до скорочення числа глюкокортикоїдних рецепторів.

Постраждалі відзначалися невиправдано сильними реакціями на будь-який стрес.

Дослідники припускають, що негативний досвід в дитинстві впливає на розвиток мозку і призводить до довгострокових наслідків при стресових ситуаціях. Але лідер дослідження Майкл Міан сказав те, що біохімічні зміни могли відбутися і пізніше.

Доктор Джонатан Мілл з Інституту Психіатрії Лондона вплив факторів навколишнього середовища на процес вираження генів, званий – епігенетичним: «Результати потребують перевірки, але вони показують механізм, за допомогою якого події раннього дитинства рано чи пізно відображаються на дорослому житті», - сказав він. Епігенетичні зміни - потенційно оборотні, і тому стають метою для терапевтичного лікування.
Фото з сайту dytyna.info
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!