Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вибираємо зимове взуття
 
14-10-2011, 22:34  Суспільство

Вибираємо зимове взуття

 
До зимового взуття традиційно пред'являються підвищені вимоги: воно повинне бути не лише зручним і красивим, але ще й досить теплим. І чоловічі черевики, і женские ботинки в першу чергу повинні добре зберігати тепло, адже в іншому випадку на комфортну «зимівлю» розраховувати не можна. Окрема тема взуття для дітей – воно має бути теплим, зручним і витривалим до різних ігор, які влаштовують дітлахи взимку.

'Вибираємо



Ніколи не купуйте взуття на око, завжди міряйте його з дитиною. Взуття не повинне бути повністю «в притул», між носком черевика і пальцями повинен бути 1 см. Під час примірки завжди просіть малюка встати і пройтися, якщо дитина сидить, і черевик наліз, це ще нічого не означає. Після того, як дитина встане, попросіть її покататися з п'яти на носок, еластична якісна і навіть товста підошва дозволять зробити такі рухи. При виборі взуття для малюка просто зігніть черевичок в руці, це дозволить Вам самостійно оцінити підошву. Усередині взуття при обмацуванні не повинно відчуватися ніяких жорстких виступаючих швів або іншого браку.

У взуття, як на осінь, так і на зиму, повинен бути задник і підносок. Таке взуття зберігає свою форму і не розвалюється після кількох прогулянок. Ці каркасні деталі, не повинні занадто виступати як зовні, так і всередині взуття, а після натискання вони повинні відновлювати форму.
Бажано купувати взуття з супінатором, це рекомендація багатьох лікарів. Зазвичай супінатор можна зустріти в ортопедичному взутті, але також супінатор робиться і в якісному дитячому взутті.

Як правило, краще купувати взуття на блискавці або застібках - липучках, шнурки залиште діткам більш старшого віку. Такі застібки полегшать збори на вулицю і мамі і в тому числі дитини, якщо вона відвідує дитячий сад.

Повертаючись до вибору взуття для дорослих слід зауважити, що найбільш оптимально, якщо зимове взуття матиме шкіряний верх і хутряну підкладку. При цьому і хутро, і шкіра повинні бути натуральними - це дозволить краще зберігати тепло, одночасно з цим дозволяючи нозі «дихати». Замшеві чоловічі черевики і жіночі чоботи гарні тільки в тих випадках, якщо їхній власник або власниця не планують багато ходити пішки по місту - в іншому випадку замша швидко втратить привабливий зовнішній вигляд. Тобто, в замшевому взутті зручно пересуватися по місту у автомобілі, а от для піших прогулянок і громадського транспорту більш підходить натуральна шкіра.

Підошва зимового взуття повинна бути досить товстою - вважається, що її товщина повинна становити не менше 1 см. Жінкам краще уникати занадто високих каблуків при виборі зимового взуття - ходити в таких чоботях по льоду і снігу буде достатньо важко. Якщо ж потрібно придбати взуття для дітей, то варто вибирати взуття з якомога товстішою підошвою – маленьким витівникам дуже подобається ковзатися, через що, підошва помітно стирається.

Також варто пам'ятати про те, що розмір зимового взуття повинен бути таким, щоб залишалася можливість одягти «запасні» шкарпетки або підкласти ще одну устілку «для тепла». Добре, якщо малюнок підошви на чоловічих черевиках чи жіночих чоботях буде достатньо рельєфним - таке взуття не буде слизьким. Вважається, що найкращим варіантом для зимового взуття є гумова підошва - чоботи і черевики на такій підошві практично не ковзають на льоду.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!