Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Користь лукуму: східні солодощі - шлях до довголіття
 
17-11-2011, 20:41  Суспільство

Користь лукуму: східні солодощі - шлях до довголіття

 
Існує досить велика кількість любителів східних солодощів, які є частим вибором ласунів. Самим знаменитим східними ласощами прийнято вважати рахат-лукум, який означає в перекладі «солодкість для горла». Приготуванням рахат-лукуму займаються на Сході більше 500 років. Це надзвичайно вишукані ласощі, навіть сучасні кондитери виключно трепетно ставляться до приготування рахат-лукуму. До Європи цей надзвичайно смачний десерт прийшов в дев'ятнадцятому столітті, особливо полюбили його консервативні англійці, він чудово підходить для п'ятигодинного чаювання, традиційного для цієї нації.

'Користь



Користь лукуму полягає в застосуванні глюкози при його приготуванні, яка сприяє поліпшенню роботи серця, мозку. При вживанні лукуму відбувається неодмінне виділення гормону ендорфіну, званого "гормоном щастя", що приносить задоволення. Вважається, що при щоденному помірному споживанні лукуму людина починає відчувати повною мірою наповненість життя, у неї значно підвищується працездатність, відновлюється функція шлунково-кишкового тракту, зміцнюється структура волосся.

При виготовленні цих дивних ласощів використовується безліч чудових, корисних інгредієнтів. Наприклад, натуральний бджолиний мед і розмаїтість застосовуваних горіхів сприяють незмінній користі лукуму, адже саме ці інгредієнти підвищують статеву функцію чоловіків і жінок. Поєднання глюкози і крохмалю, застосовувані для створення рахат-лукуму, приготованого строго за певною старовинною технологією, виділяють антитіла, які ефективно допомагають людині справитися з вірусними, простудними захворюваннями, особливо в осінньо-зимовий сезон. Вживання лукуму в їжу в значній мірі сприяє підвищенню імунітету людського організму. Лакриця, що є незмінною складовою при приготуванні традиційного лукуму, здавна відома своїми дивними антисептичними властивостями.

Численні наукові дослідження, проведені дієтологами різних країн, з точністю довели, що користь лукуму, як і інших східних солодощів, значно перевершує користь від вживання різноманітної випічки або шоколаду. Взагалі, лукум вважається одним з численних різновидів мармеладу, користь якого не вимагає спеціального роз'яснення, вона відома абсолютно всім. У лукум входить агар - природний засіб, вироблене з морських червоних водоростей, що володіє натуральною желеутворюючою властивістю. Неодмінним доповненням даних східних солодощів є свіжоприготовлений фруктовий сік. Різноманітність різновидів лукуму красномовно говорить про незмінно зростаючу кількість його щирих шанувальників і любителів.

При виготовленні класичного лукуму обов'язково відбувається додавання квіток бергамота, що робить такий різновид солодощі підбадьорливою, з освіжаючим ефектом. Такий вид східних солодощів необхідний при підвищених розумових навантаженнях на організм людини.

Велика кількість шанувальників рахат-лукуму віддають перевагу солодощі, приготованій з додаванням натурального масла троянди. Цілющі властивості самої троянди широко відомі, саме в цьому полягає користь лукуму цього різновиду. Вживання рахат-лукуму з ароматом троянди піднімає настрій на цілий день, підвищує опірність організму людини негативній енергії, додає сили.

Для справжніх любителів фруктів створений лукум-апельсин. У цьому виді ласощі велика кількість аскорбінової кислоти або вітаміну С, який відганяє застуду. Такий вид рахат-лукуму можна вважати профілактичним засобом простудних, вірусних захворювань.

Лукум-малина - дивно смачні ласощі, спрямований на відновлення сили при важких фізичних навантаженнях, допомагає для концентрації думки при розумовій напрузі.

Користь лукуму різновиду суниця незаперечна за смаковими якостями, такий вид східних солодощів обожнюють діти. Цей рахат-лукум відновлює сили при великому фізичному навантаженні на зростаючий організм, підтримує підлітків при нервових, розумових напругах, особливо у відповідальний період іспитів.

Незвичайно витонченим по своєму аромату і смаковим якостям вважається рахат-лукум лимон, він буде до місця абсолютно в будь-якій компанії, відганяє шкідливі бактерії, підвищує імунітет, піднімає настрій, додає бадьорості.

Не обходить своєю увагою східні солодощі, зокрема, рахат-лукум, він гідний поваги і любові.

Гы-гы, поржал на славу

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!