Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Захворювання, що передаються від тварин
 
5-12-2011, 19:49  Суспільство

Захворювання, що передаються від тварин

 
Перебуваючи в тісному, постійному контакті з тваринним світом, крихітка ризикує підхопити зоонози - інфекційні захворювання, що передаються від домашніх улюбленців. Про які ж заходи обережності слід пам'ятати?

'Захворювання,



Дитина скаржиться на слабкість, головний біль, загальне нездужання ... Це можуть бути як симптоми грипу або риновірусу, так і зоонози. Займатися самолікуванням не варто, навіть якщо температура піднялася не вище 37 ° С. Викличте лікаря - тільки лікар зможе поставити точний діагноз.

Тим більше, що деякі зоонози ідентифікувати не так-то просто. Приміром, одне з найпоширеніших паразитарних захворювань - «котячий» токсоплазмоз - може супроводжуватися лише невеликим жаром. «Котячим» токсоплазмоз називають тому, що кішки є первинним «джерелом зараження».

Саме в їх фекаліях знаходяться цисти токсоплазм - паразитів, що викликають інфекцію, які зберігаються на землі до 1,5 року, поширюючись з водою, вітром, колесами транспорту. І діти, копаючись у землі або граючи в пісочниці, ризикують підхопити інфекцію.

Крім того, забруднена земля нерідко потрапляє в корм сільськогосподарських тварин. Згідно зі статистикою, 20% споживаного в їжу м'яса заражене токсоплазмозом. Тому захворюваність цією патологією дуже висока: в різних країнах цифри коливаються від 30 до 60%.

Однак у більшості випадків токсоплазмоз ніяк себе не проявляє, і людина просто є носієм інфекції. Але при ослабленні імунної системи, в першу чергу у дітей, захворювання переходить в активну фазу. Як правило, симптоми виражені слабо і швидко проходять.

У рідкісних ситуаціях, при сильному імунодефіциті, токсоплазмоз може протікати в гострій формі: виникає озноб, гарячковий стан, висока температура, блювота, судоми, збільшуються лімфатичні вузли, на тілі з'являється висип.

При гострому токсоплазмозі лікар призначає антибактеріальну терапію. Це необхідно для запобігання важких ускладнень.

Паралельно варто приймати препарати, що піднімають імунітет малюка.

Для того щоб знизити ризик розвитку токсоплазмозу, крім підтримки захисних функцій організму, слід дотримуватися ряду нескладних приписів:
Готувати м'ясо при температурі не нижче 60 ° С.
Мити кухонне начиння і руки при приготуванні їжі; різати сире м'ясо на спеціально відведеній для цього обробній дошці.
Ретельно мити овочі та фрукти перед вживанням.
Якщо в будинку живе кішка, не випускати її на вулицю і мінімум раз на тиждень чистити і дезінфікувати «котячий туалет» (неодмінно в рукавичках).
Годувати вихованців тільки готовим кормом, виключивши з раціону сире м'ясо.
Дотримуватися правил особистої гігієни і з раннього віку прищеплювати їх малюкові.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!