Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чому влада Житомира не може впоратися з "міняйлами" на Житньому ринку?
 
12-12-2011, 18:38  Суспільство

Чому влада Житомира не може впоратися з "міняйлами" на Житньому ринку?

 
Коли після введення на початку року декларування доходів громадян недоїмка податку з фізичних осіб стрімко зросла, його швидко скасували. Сьогодні невідомо, скільки податків нараховано і скільки сплачено.

'Чому



Головуючий, на засіданні виконкому 1 грудня 2011, заступник міського голови Микола Боровець дорікнув присутнього заступника начальника Державної податкової інспекції в Житомирі Теймураза Арсоєва, що на Житньому ринку "міняли" валют мало не за руки хапають перехожих, пропонуючи послуги з обміну грошей, а податкова служба байдужа до цього ганебного явища протягом десятків років, - пише Антон Бездітко, газета "Місто".

За словами Теймураза Павловича, притягати "мінял" до відповідальності повинна не податкова, а міліція. Податкова ж міліція може здійснювати перевірку тільки тоді, коли на це є офіційне направлення із зазначенням у ньому прізвища, імені, по батькові суб'єкта перевірки ...

Член виконкому, керуючий справами виконкому Петро Кудряшов сказав, що очолювана ним адміністративна комісія неодноразово посилала міській податковій інспекції повідомлення про ухилення конкретних осіб від сплати податку із зазначенням факту їх незаконної діяльності, прізвища, адреси, номери телефонів порушників. А щодо "мінял" валюти, то Адмінкомісія навіть з'ясувала, на кого вони працюють ... Чому податкова інспекція в таких випадках не діє?

У відповідь Теймураз Арсоєв ще раз підкреслив: податківцям "заборонено виходити на фактичні перевірки", і ця заборона "буде продовжена і на перше півріччя наступного року" ...

Якщо в розвинених країнах приховування податків є найбільшим злочином щодо держави, то у нас ці дії є відкритими і безкарними. Ніхто точно не знає, яку суму зарплати в Житомирі зараз видають у конвертах і скільки з "тіні" в економіці втрачає міський бюджет.

Силові контролюючі структури переконані, що коли стовідсотково поставити заслін зарплаті в конвертах, то значна частина підприємців припинить свою діяльність.

Вихід пропонують самі підприємці. Якщо правильно оптимізувати податкове навантаження на них, то можна буде вийти "з тіні", і все стане на свої місця, як у цивілізованих державах.

Антон Бездітко, газета "Місто"
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!