Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області селище з населенням менше 6 тис. осіб хоче стати містом
 
12-12-2011, 18:44  Суспільство

У Житомирській області селище з населенням менше 6 тис. осіб хоче стати містом

 
15 грудня відбудеться восьма сесія Житомирської обласної ради, яка розгляне 36 питань.

'У



Як повідомляє офіційний сайт облради, на сесії депутатам буде запропоновано прийняти звернення до Верховної Ради з приводу «повернення смт Чуднів Житомирської області статусу міста».

«Селище Чуднів по типу відповідає малим містам - центрам сільськогосподарських районів, а за категоріями - адміністративного центру району, господарському центру місцевого значення.

У селищі розташовані органи управління Чуднівського районного ради, Чуднівська районна державна адміністрація, районний суд, прокуратура, районний відділ міліції та інші районні управління та відділи міністерств і відомств, промислові підприємства, підприємства комунального господарства, побуту і торгівлі, мережа соціально-культурних та освітніх закладів , медичних установ, державний житловий фонд. Станом на 01.09.11 населення в селищі Чуднів становить 5813 чоловік. З них більше двох третин становлять робітники, службовці та члени їх сімей.

Ці обставини свідчать про те, що селище Чуднів відповідає всім встановленим критеріям для малого міста України. Повернення смт Чуднів офіційного статусу міста районного підпорядкування буде насамперед відновленням історичної справедливості. Крім того, чинна Конституція України не передбачає такого адміністративно-територіального утворення, як селище міського типу », - йдеться в проекті звернення депутатів до Верховної Ради.

За інформацією сайту облдержадміністрації, зараз в Житомирській області 5 міст обласного значення, 6 міст районного значення, 43 селища міського типу, 1619 сіл....
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!