Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У їдальні Житомирської школи № 5 дітей годують не повними порціями
 
5-01-2012, 08:01  Суспільство

У їдальні Житомирської школи № 5 дітей годують не повними порціями

 
- У шкільній їдальні смачно, - так стверджують відвідувачі. Діти зізнаються, що іноді снідати вдома не встигають.

'У



- Я їм горох з м'ясом, - розповідає журналістам юний учень.

- А я люблю хліб з сосискою, гречану кашу, м'ясо, котлети тут дуже смачні нам дають, - розповідає учениця молодших класів.

Солідарні зі школярами і більшість батьків, - стверджує голова батьківського комітету, мама двох школярів, Оксана Репікова.

- За 8 років, так як у мене старша донька навчається у 8-му класі, я не чула від неї ніяких претензій. Я дуже задоволена, що діти вчаться саме в школі, тому що є якась відповідальність - розповідає Оксана Репікова.

Також в їдальні харчуються старшокласники та вчителі. Для них на вибір: буфет з випічкою або повноцінне гаряче харчування. Директор школи стверджує, що і сам тут обідає. Він купує аналогічну, яка не відповідає нормі, шкільну порцію, і за тією ж ціною - директорові вистачає того, чого не вистачає дітям.

- І вчителі беруть звичайну порцію на 4,20 грн. - Це сніданок. А обід вже коштує дорожче - до 7 гривень, це перші і другі страви, компот, - розповідає Юрій Сатир, директор Житомирської загальноосвітньої школи № 5.

Однак у цій ситуації крім великого задоволення від роботи їдальні є велике «але» - порції не повні, тому що міська влада такі замовила.

Приватна підприємниця, що забезпечує роботу їдальні, стверджує, що бажає забезпечити повноцінне харчування, однак вона визнає, що при нинішньому фінансуванні вона не вкладається в норми дитячого харчування.

- Не вистачає продуктів, тому що ціни на продукти харчування підвищилися. Вихід нашої продукції зменшується, тому ми не вкладаємося в норми харчування дітей. Ми зменшуємо порцію, і намагаємося дати все як в меню, але з меншою порцією. Наприклад, салату ми не можемо дати 75 г - ми даємо 50 г, м'яса не можемо дати 50 г - даємо 25-30 г, рівно стільки, щоб ми вклалися в ціну 4,20 гривень, - розповідає журналістам Жанна Келлер, приватний підприємець.

Може бути, після закінчення канікул діти почнуть харчуватися повноцінно, а не обділеними порціями - цього року міськвиконком перегляне вартість шкільних сніданків, і їх вартість повинна збільшаться з 4,20 грн. до 6,90 грн. Але це лише плани на майбутнє.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!