Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Магнітні мікронавушники небезпечні для здоров'я та слуху
 
18-01-2012, 18:44  Суспільство

Магнітні мікронавушники небезпечні для здоров'я та слуху

 
Останнім часом у міських поліклініках фіксується збільшення кількості звернень до лікарів-отоларингологів з скаргами на погіршення слуху і болю у вухах, відзначають російські фахівці. Як не дивно, за лікарською допомогою до ЛОР-лікарів звертаються в основному молоді люди, віком від 16 до 22-25 років.

'Магнітні



Як з'ясувалося, проблема зі слухом у людей цієї вікової категорії виникає в основному в учнів, студентів денних і вечірніх відділень. За повідомленнями самих пацієнтів, вони від одного до декількох разів використовували спеціальні технічні засоби для спрощення здачі іспитів.

За уточненою інформацією це так звані «магнітні мікронавушники» або, як їх ще називають, Мікронавушники-магніти. Суть даного пристрою-гарнітури для мобільного телефону полягає в передачі звуку на барабанну перетинку, для чого безпосередньо на саму барабанну перетинку, у вухо, міститься спеціальна магнітна шайба.

Барабанна перетинка - вкрай ніжна і тонка мембрана (товщина всього 0.1 мм), категорично протипоказано будь-яке її роздратування. У нормальній ситуації вібрація барабанної перетинки викликається звуковим тиском. Шайба-магніт, вміщена на барабанну перетинку, викликає її коливання під дією електромагнітних хвиль, відзначають лікарі.

Використання подібного типу пристроїв може призвести до розвитку приглухуватості або перфорації барабанної перетинки. Також існує небезпека потрапляння інфекції або грибка, так як «магнітний мікронавушник» зазвичай міститься у вухо прямо руками. Нерідкі випадки пошкодження барабанної перетинки при спробах витягти магнітну шайбу з вуха, в окремих випадках така шайба витягується тільки за допомогою спеціального медичного устаткування, констатують лікарі.

Популярність даного типу пристроїв обумовлена невисокою ціною. Середня ціна мікронавушника-магнітів нижче, ніж у класичних пристроїв (існують мікронавушники з елементом живлення, там звук передається за допомогою динаміка і не викликає ніякого негативного впливу на барабанну перетинку, але вони коштують трохи дорожче). Отоларингологи категорично не рекомендують використовувати пристрої такого «магнітного» типу.

Погіршення слуху, викликане використанням «магнітів», на щастя, в більшості випадків піддається лікуванню. Це може бути як медикаментозне лікування, так і поєднання застосування спеціальних препаратів і фізіотерапії або пневмомасажу.

Якщо ви використовували подібний магнітний мікронавушник і помічаєте ознаки погіршення слуху, сторонні звуки у вусі або відчуваєте біль - вам необхідно негайно звернутися до лікаря отоларинголога (ЛОРа), тільки так можна уникнути подальших ускладнень і часткової втрати слуху, відзначають лікарі.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!