Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирські лісники почали підгодівлю диких тварин в лісах Полісся
 
10-02-2012, 10:26  Суспільство

Житомирські лісники почали підгодівлю диких тварин в лісах Полісся

 
Тріскучі морози і снігопади заважають тваринам, що живуть в Поліських лісах шукати собі корм.

Житомирські лісники почали підгодівлю диких тварин в лісах Полісся



Оскільки сніжний покрив в лісі місцями досягає 80-100 сантиметрів, тварини не можуть з під такого шару снігу добути собі їжу.

При таких умовах особливо важливим фактором стає підгодівля тварин.

- Підживлення мисливських тварин повинне бути спрямоване на створення певного запасу кормів для постійного годування тварин. А використання цього корму в екстремальних умовах, які ми маємо на сьогодні, для порятунку тварин від голоду, - зауважує завідувач сектором мисливського господарства Житомирського обласного управління, Роман Логвинчук.

У лісгоспах є чим годувати звірів - заготовлено близько 120 тонн сіна, 150 000 штук кормових віників, 25 000 штук зернових снопиків, 250 тонн зернових, 200 тонн кукурудзи, 100 тонн коренеплодів, 25 тонн солі.

У лісах держлісфонду обладнано понад 200 комплексних підгодівельних майданчиків, більше тисячі годівниць, півтори тисячі солонців. Головне зараз - вчасно і в необхідному обсязі доставити їжу до годівниць звірів.

- Звичайно, проблеми є, але на сьогоднішній день і в наших державних підприємствах, і в інших мисливських угіддях проводиться розчищення лісових доріг до підгодівельних майданчиків, самі майданчики розчищаються від снігу, розповів Логвинчук.

Завідувач сектором каже, що щорічно для підгодівлі заготовлюється приблизно однакову кількість кормів. Буває, щось залишається. А цієї зими, швидше за все, з'їдять усе.

В середньому сезон підгодівлі диких тварин триває 100 днів.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!