Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області з вертольотів рахують диких тварин у лісі
 
16-02-2012, 14:02  Суспільство

У Житомирській області з вертольотів рахують диких тварин у лісі

 
В мисливських угіддях Житомирської області проводиться облік тварин.

'У



Завідувач сектором мисливського господарства обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвинчук повідомив журналістам, що кожного року після закінчення сезону полювання мисливські господарства, а їх в області 73, проводять облік кількості тварин на закріплених за ними територіях.

«Такі обліки проводяться для розрахунку лімітів використання мисливських угідь. Для кожного господарства існує своя оптимальна кількість тварин, якщо їх в лісі менше - на наступний рік полювання в цих угіддях на цей вид тварин забороняється », - зазначив Роман Логвинчук.

Облік проводять різними методами. Рахують кількість тварин у лісі по слідах на свіжому снігу, методом візуального спостереження - поблизу годівниць в лісі розташовані башти, в них протягом деякого часу перебуває людина, яка рахує звірів, які приходять поїсти. Є ще метод прогону - працівники угідь проходять певну територію лісу і підраховують всіх звірів, яких бачили. Можна скористатися методом опитування єгерської служби. Адже єгері добре знають свої угіддя і можуть приблизно сказати, скільки і яких тварин є на їхніх територіях.

«Цікавий метод підрахунку тварин в мисливських угіддях - авіаоблік. Працівники мисливських господарств на вертольотах облітають територію лісу і рахують. З висоти дуже добре видно тварин в лісі. Правда, в Житомирській області в 2012 році таким методом скористалися всього лише 2 мисливські господарства, так як це дуже затратно ", - зазначив Роман Логвинчук.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!