Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Не будьте байдужими!!!
 
27-11-2009, 16:25  Суспільство

Не будьте байдужими!!!

 
'Не Голодомор 1932-1933 рр. - одна з найтрагічніших сторінок в історії українського народу ХХ століття. Як повідомилось раніше, завтра в День пам’яті жертв голодоморів відбудеться мітинг-реквієм, присвячений 76-ї річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні.

У День пам'яті жертв Голодомору представники громадськості закликають кожного житомирянина запалити свічку. У цей день проводиться загальнонаціональна акція «Запали свічу!». По всій країні ввечері запалюють свічки на центральних площах, біля пам'ятників і пам'ятних знаків, як данина пам'яті про тих наших земляків, які стали жертвами геноциду українського народу. Ці свічки мають символізувати кількість щоденних людських жертв у пік голодомору і на Житомирщині, яка постраждала у ці страшні роки чи не найбільше.

«Запаліть в цей день свічку і ви - вдома, на вулицях міста, під час мітингу біля пам'ятника жертвам голодомору на Путятинський площі!» В цей день в Житомирі запаляться більше 100 тисяч свічок по душах загиблих...

Акція стартує 28.11.09 року о 16.00 з загальнонаціональної хвилини мовчання. Саме в цей час у місті має зупинитися транспорт, а в храмах міста пройдуть молебні за жертвами голодоморів
.

'Не

Цього ж дня в підрозділах Південно-Західної залізниці, крім тих, де це не допускається за технологією виробництва, о 16 годині призупиниться будь-яка робота - залізничники хвилиною мовчання вшанують пам'ять померлих від голоду. А локомотиви подадуть звукові сигнали як символ пам'яті про жертви голодомору 1932-1933 рр.. в Україні.Працівники залізниці покладуть квіти до монументів та місць поховань, запалять свічки, проведуть вечори-реквієми. На адміністративних будівлях залізниці 28 листопада приспустять державні прапори України.


Запрошуємо також відвідати виставку «До Дня пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 рр.», яка діє в читальному залі Державного архіву Житомирської області з 25 листопада по 7 грудня 2009 року.


'НеНагадаємо, що 25 листопада, в Житомирському обласному Державному архіві відкрито виставку оригіналів документів, присвячена пам'яті жертв геноциду українського народу. Робота з виявлення документів у фондах держархіву області про причини, перебіг і наслідки Голодомору 1932-1933 років завершилася, тому держархів має можливість представити на виставці великий масив документів, які розкривають нам трагедію на Житомирщині.

Це документи республіканських, місцевих органів влади, що відображають політику тоталітарного режиму, адміністративно-репресивні методи проведення хлібозаготівель: постанови, директиви, спецдонесення, листи з грифом «Цілком таємно», повідомлення про активні і пасивні форми опору населення Голодомору: приховування хліба і продуктів харчування, вихід з колгоспів, доповідні записки, спеціальні відомості про голод, смертність, випадки людоїдства.

Головне місце займає колекція свідчень та спогадів очевидців про Голодомор 1932 - 1933 років на паперових та електронних носіях. На виставці представлена і видавнича література.


28 листопада. ЗАХОДИ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ


13.30 – Покладання квітів, композицій з житніх, пшеничних колосків та калини до пам’ятної дошки жертвам голодомору 1932-1933 років в Україні (Смолянське кладовище, вул.Селецька);

14.00 – Тематичний вечір до Дня пам’яті жертв голодомору (міський Палац культури, вул. 1-го Травня 12/5);

15.00 – Мітинг-реквієм біля пам’ятного знака жертвам голодомору 1932-1933 років «Сумуючий ангел» (майдан Путятинський)


Не будьте байдужими, підтримайте акцію в ім'я майбутнього!

'Не

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!