Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Про воду: мільйони від житомирського губернатора Рижука і «обґрунтовані» тарифи від мера Дебоя
 
15-06-2012, 16:17  Суспільство

Про воду: мільйони від житомирського губернатора Рижука і «обґрунтовані» тарифи від мера Дебоя

 
Сесія Житомирської обласної ради 7 червня ухвалила грандіозну програму реформування водопровідно-каналізаційного господарства в Житомирській області. Загальна сума фінансування на 9 років становитиме майже 2 МІЛЬЯРДИ гривень. З них для Житомирського водоканалу на розвиток системи водопостачання та водовідведення передбачено більше 560 мільйонів гривень.

'Про



Ця регіональна програма торкнеться модернізації водопостачання всієї області і буде включена в загальнодержавну програму "Питна вода України". Фінансування відбуватиметься за рахунок коштів держбюджету - понад 829 млн. гривень, місцевого бюджету - понад 435 млн. гривень, коштів підприємств - 264 млн. і, як завжди, інших джерел фінансування, які не називаються, але повинні внести більш 393 млн. гривень у загальну справу модернізації водопостачання в Житомирській області.

Задекларована мета програми обнадіює: влада обіцяє через 9 років - " Задоволення потреб, в першу чергу населення, у воді гарантованої якості за доступною, економічно обґрунтованою ціною"

У радості від перспектив можна припустити, що панове потенційні орендарі та концесіонери можуть тепер не турбуватися з приводу Житомирського водоканалу. Він їм недоступний як об'єкт комерції, оскільки місцева влада проявила волю і вміння, а головне, змогла задекларувати нечувані кошти на ремонт дірявої "водної" комуналки.

Однак в один день (7 червня), з прийняттям грандіозної програми модернізації водопровідного господарства сесія Житомирської міської ради одноголосно прийняла чергове звернення до прем'єр-міністра України Миколи Азарова, де стан водоканалу названо критичним і намальована картина прийдешнього «водного» апокаліпсису.

У зверненні депутати констатують, що борг за електроенергію станом на 06.01.2012 року становить 32.4 млн. грн. і щомісяця він росте на 1,5 млн. грн. Рішенням суду всі рахунки підприємства заарештовані. Фінансова діяльність фактично паралізована.

Далі - ще економічні викладки і прохання - прискорити погашення заборгованості з різниці в тарифах, а також врегулювати " Питання встановлення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення на рівні повної собівартості".

Що це означає - зрозуміло. Віддати гроші водоканалу з держбюджету і підвищити тарифи. Перше - малоймовірно до кінця року. Підняти тарифи швидше, але як бути з непопулярним рішенням на тлі майбутніх виборів і розгорнувшоїся боротьби за голоси електорату? Країна і так з нетерпінням чекає виконання обіцяних соціальних ініціатив, довгоочікуваного "покращення", а тут такий конфуз з тарифами ...

І знову в планах влади міста і області вийшла нестиковка: депутати просять підвищити тарифи на воду в Житомирі (вони складають від собівартості 64%), а губернатор стверджує, що " Поки підвищення цін на воду не передбачено".

Словом, нескінченний тупик на тлі водопровідного апокаліпсису ...

Лариса Бекета, блог на Житомир.info
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!