Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирський губернатор Рижук хоче збільшити кількість пільговиків у громадському транспорті
 
15-06-2012, 17:06  Суспільство

Житомирський губернатор Рижук хоче збільшити кількість пільговиків у громадському транспорті

 
Житомирський губернатор Сергій Рижук підписав розпорядження про підтримку національного оператора поштового зв'язку органами влади та місцевого самоврядування.

'Житомирський



«За підсумками роботи у 2011 році 78,1% сільських відділень поштового зв'язку є збитковими. Мінімальною є рентабельність діяльності дирекції в цілому, що змушує скорочувати робочі місця, а в деяких випадках закривати нерентабельні відділення поштового зв'язку. Скорочується поле діяльності підприємств «Укрпошти» в містах у питаннях виплати пенсій та допомог, прийомі платежів. Державне підприємство надає дані послуги тільки в найвіддаленіших населених пунктах області, де ця послуга особливо витратна. Через відділення поштового зв'язку проводиться торгівля товарами широкого споживання малозахищеним верствам населення - пенсіонерам, інвалідам, ветеранам. Товари доставляються листоношами їм додому. При цьому висока вартість патентів на торговельну діяльність робить дану послугу нерентабельною », - йдеться в розпорядженні.

Крім того, міськвиконкомами, сільськими, селищними радами не дотримуються вимоги законодавчих актів, згідно з яким розмір річної орендної плати за нерухоме майно для підприємств зв'язку, що поширюють періодичні видання, має становити 1 гривню на рік.

Для збереження існуючої мережі та забезпечення стабільної роботи об'єктів поштового зв'язку, поліпшення якості надання поштових послуг населенню області, губернатор зобов'язав голів райдержадміністрацій та рекомендував головам районних, сільських і селищних рад, мерам міст: укласти угоди про взаємне партнерство з Житомирської дирекції УДППЗ "Укрпошта". Також рекомендується переглянути і встановити мінімально можливу плату за патенти на торгівлю товарами широкого вжитку для відділень поштового зв'язку.

Згідно з розпорядженням Рижука, комунальні підприємства та інші власників багатоквартирних будинків повинні поремонтувати поштові скриньки в під'їздах, а місцева влада - подбати про те, щоб вулиці були освітлені, таблички із зазначенням назв вулиць та номерів будинків, під'їзди, ліфти, дороги і тротуари перебували «в належному стані ".

Є в розпорядженні і конкретні рекомендації мерові Житомира Володимиру Дебою: розглянути питання виділення приміщень для розміщення відділень поштового зв'язку в районі Хмільник та паперової фабрики.

Житомирському, Бердичівському, Коростенському та Новоград-Волинському міськрадам губернатор Рижук рекомендує розглянути питання забезпечення листонош, які обслуговують багатоповерхові будинки, ліфтовими картками і включити їх в число «пільговиків» для проїзду в міському громадському транспорті при виконанні службових обов'язків.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!