Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Всесвітній день шахів відзначили в Житомирській виправній колонії № 4
 
21-07-2012, 12:43  Суспільство

Всесвітній день шахів відзначили в Житомирській виправній колонії № 4

 
Гра почалася і за шаховою дошкою застигли гравці з України, Польщі, Кореї та Гвінеї.
Ні, це не міжнародний турнір. Це фінал олімпіади з шахів та шашок в Житомирській виправній колонії № 4.

'Всесвітній



Десять засуджених, які краще за інших в колонії грають в шахи, борються з триразовим чемпіоном Житомирської області Богданом Веремєєв. Переможець отримає диплом, а ще подарунок від адміністрації установи.

Анатолій Бобриньов, заступник начальника управління державної пенітенціарної служби у Житомирській області говорить: - У нас всі учасники, а особливо переможці отримають заохочення - можливість піти на побачення з рідними поза чергою, згідно із законодавством.

Для житомирянина Костянтина Калініна побачення з родиною - вище всіх нагород, тому обдумуючи ходи, він дуже хвилюється. Чоловік каже: шахи любить з дитинства, про те, що доведеться в них грати за гратами, навіть подумати ніколи не міг:

Недарма кажуть: від суми та від тюрми не зарікайся. Всі сиділи, навіть президент сидів. Про що говорити? У мене прекрасна сім'я. Я вже прадідусь. У мене внучка і донька народжували одночасно. 3 і 9 березня. Я - сім'янин. Я живу 40 років з дружиною. - Після цих слів відводить очі. - Я буду плакати, вибачте. Дуже сентиментальний.

Темношкірий чоловік на ім'я Яхья Камара не сумує. Його родичі живуть далеко - в Гвінеї. Тому, програвши в шахи чемпіону, він не переймається, а демонструє інші свої таланти - співає українську пісню «Червона рута».
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!