Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Підписи за заборону абортів збирали в Житомирі активісти з Чехії та Словаччини
 
9-08-2012, 02:35  Суспільство

Підписи за заборону абортів збирали в Житомирі активісти з Чехії та Словаччини

 
Щоб переконати українок не робити абортів, тринадцять активістів Міжнародного руху "Воїни життя" з Чехії та Словаччини подолали тисячі кілометрів.

'Підписи



Велопробіги в захист життя влаштовують уже 15-й рік поспіль.

Раніше побували в Італії, Польщі та Ізраїлі. Кажуть: в Україну приїхали, тому що вона - серед світових лідерів по абортам.

Ян Гудачек, організатор велопробігу говорить: багато-багато країн ми проїхали таким чином. Може комусь це здається важким, але ми вже звикли до такого навантаження.

Біля житомирськоъ міськради волонтери роздавали перехожим листівки і збирали підписи під зверненням до президента. Вони просять заборонити аборти на законодавчому рівні.
Лібор Серафим Галік, священик Православної Церкви Чеських земель каже: нас приймають краще, ніж у Чехії. Тут, на Україні, тепер тільки одна людина сказала мені, що хоче аборт. Решта не говорили нічого або взяли листівки і йшли далі.

Заборона не зменшить кількість абортів - їх робитимуть підпільно, а це поставить під загрозу життя і здоров'я сотень українських жінок, - впевнені противники закону.

Мама двох дітей Світлана Якубенко вважає, навіть якщо закон приймуть, в ньому повинні бути винятки: "Є люди, які зробили це, навіть не думаючи про наслідки. І якщо народиться така небажана дитина і батьки, які будуть постійно в неадекватному стані, то я вважаю, що таких дітей не треба народжувати ".

Активісти ж упевнені, що кримінальним абортам можна протистояти.

Наталя Ярошенко, координатор Міжнародного руху проти абортів "Воїни життя" переконує: легальні аборти руйнують життя мільйонів людей. Для того, щоб не було підпільних абортів, потрібно вести пропаганду, треба пояснювати жінці, що вона ризикує своїм життям. У багатьох країнах світу також були заборонені аборти, але не було там ніякого сплеску кримінальних абортів.

У Житомирі до іноземних активістів приєдналися півсотні однодумців. Вони влаштували ходу центральними вулицями міста і провели спільну молитву біля стін міської поліклініки № 1.

Закінчиться велопробіг в Києві в п'ятницю. Активісти відвідають Києво-Печерську лавру і влаштують пікет біля Верховної Ради.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!