Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Успіх у бізнесі залежить від кількості дітей в сім'ї
 
1-09-2012, 15:15  Суспільство

Успіх у бізнесі залежить від кількості дітей в сім'ї

 
Вчені з'ясували, що нащадки багатодітних сімей менш везучі в кар'єрі

'Успіх



Вчені з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини під керівництвом Ганни Гудман порівняли залежність соціального рівня людини від складу її сім'ї.

Як повідомляє "Medikforum.ru", експерти проаналізували дані про шведів, які народилися на початку 20-століття, і їх нащадках. У загальній складності, дослідники зібрали і обробили інформацію про 14 000 осіб.

Експерти повідомили, що діти з невеликих сімей більш успішні в кар'єрі і соціальному житті, ніж вихідці з багатодітних сімей. Ті, навпаки, не можуть похвалитися своїм статусом і фінансовим становищем, зате в їхніх сім'ях народжується більше дітей.

За запитом британських учених шведські соціологи зібрали докладну інформацію про життя всіх учасників дослідження, аж до їх шкільних оцінок. З'ясувалося, що більш грамотними, а в подальшому і реалізованими в житті, були саме ті, у кого не було ні братів, ні сестер.

Цікаво й те, що така динаміка простежувалася не тільки серед першого покоління «піддослідних» шведів, але й у їхніх дітей та онуків.

«З одного боку, такий стан речей приносить країні соціоекономічний успіх, однак, чим більше в державі маленьких сімей, тим нижче у ній рівень дітонародження», - заявила Гудман.

Її команда зробила і ще одне не менш важливе відкриття. Виявилося, що діти з невеликих багатих сімей отримували більше плюсів від того, що у них було небагато родичів. Бідні родини, обмежуючи кількість дітей, виграють небагато, тому що успішність їхніх нащадків залежала не стільки від батьків, скільки він соціальних факторів. Цей факт пояснює, чому народжуваність падає спершу у багатіїв і лише потім «добирається» до нижчих верств населення.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!