Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У райцентрі Житомирської області встановили пам'ятник словацьким воїнам за гроші Клубу генералів
 
11-09-2012, 19:32  Суспільство

У райцентрі Житомирської області встановили пам'ятник словацьким воїнам за гроші Клубу генералів

 
У Чорнобильському парку міста Овруч Житомирської області встановили пам'ятник воїнам-визволителям зі Словацької республіки, які воювали тут в роки Великої Вітчизняної війни. Урочисте відкриття відбудеться 15 вересня.
Про це повідомив мер Овруча Валерій Шваб.

У райцентрі Житомирської області встановили пам'ятник словацьким воїнам за гроші Клубу генералів



За його словами, пам'ятник встановлений до 100-річчя з дня народження капітана словацького партизанського загону Яна Налепки, який загинув у 1943 році в боях за визволення міста.

У міськраді так само розповіли, що гроші на пам'ятник - 12 тисяч євро - були виділені Клубом генералів і Міністерством внутрішніх справ Словацької республіки. На відкриття пам'ятника приїде делегація з Словацької республіки, близько 60 осіб.

Для установки пам'ятника довелося демонтувати скульптуру крокодила Гени та інших казкових персонажів, які стояли в парку ще з часів СРСР. У мерії Овруча запевнили, що скульптури на смітник не відправлять, їх просто перенесли в бік, щоб звільнити місце для пам'ятника словацьким воїнам.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!