Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Володимир Дебой розповів про досягнення Житомира в галузі освіти
 
8-11-2012, 23:09  Суспільство

Володимир Дебой розповів про досягнення Житомира в галузі освіти

 
8-9 листопада в Житомирі проходить Всеукраїнське засідання Секції Асоціації міст України з питань освіти в рамках проекту «Діалог».

'Володимир


Керівники управлінь освіти з усіх обласних центрів України сьогодні в Житомирі вивчають напрацювання міста в галузі освіти, беруть участь у засіданнях і дискусіях, обмінюються досвідом реформування освіти та вирішення проблемних питань.

Про основні напрацювання Житомира в галузі освіти, які вдалося досягти за два останні роки, розповів педагогам України житомирський міський голова Володимир Дебой.

- Ми сьогодні активно працюємо над поліпшенням показників і розвитком освіти Житомира. Для початку ми збільшили капітальні витрати на цю сферу в 6 разів у порівнянні з 2009 роком, - до 14,4 млн.грн. За два роки активної роботи нам вдалося добудувати Музичну школу по вул. Михайлівській, яку до цього будували протягом 15 років, - підкресли Володимир Дебой.

У цьому році відремонтовано Центр дитячої творчості, дах і фасад якого були в аварійному стані протягом багатьох років. Відтепер Центр творчості дітей та молоді виглядає гідно. На реконструкцію фасаду та капітальний ремонт покрівлі Центру спрямовано близько 1 млн. 600 тис.грн.

Про позитивну динаміку свідчить і відновлення роботи груп для дошкільнят. За рахунок відновлення 12 груп у минулому році кількість місць у дошкільних закладах збільшено на 240.

Житомир сьогодні реалізує пілотний проект з утеплення дитячого садка № 21. Тут активно ведуться роботи по утепленню фасаду. Вже встановлені тепло лічильник і теплообмінник, замінені всі вікна. Програма по установці металопластикових вікон «50 на 50» сьогодні активно підтримується батьками. Якщо в 2010 році було замінено 200 вікон, то в 2011 році - більше 1600, а в 2012 році - близько 3 тисяч.

- Таким чином ми за 2 роки замінили 65% вікон від необхідності, - інформував міський голова під час зустрічі з освітянами України.

Збільшені в 2012 році і натуральні норми харчування для учнів і вихованців дитячих садків до рівня 80%. У 2012 році з міського бюджету на харчування дітей виділено 20 млн. 600 тис. грн., Що на 7 млн. грн. більше, ніж у минулому році.

Ще одним нововведенням для освітянських установ Житомира є установка спортивних майданчиків зі штучним покриттям. У цьому році нові футбольні поля, які взимку можна використовувати як льодові катки, були встановлені в п'яти школах.

Літній відпочинок для школярів міста тепер повноцінно забезпечує дитячий табір «Супутник». За два роки відновлено його роботу, проведено ремонт корпусів, в цьому році забезпечено відпочинок в повні 4 зміни, а свої тижневі осінні канікули тут проводили лідери шкільного самоврядування.

У 2012 році міська влада активно стимулювали молодь до навчання. 25 учнів, призерів олімпіад отримали стипендії міського голови, які в цьому році виросли з 300 грн. до 1,5 тис.грн. Стипендіями міського голови нагороджені і 90 перспективних спортсменів міста. Кожен з них отримав фінансове заохочення від 650 до 1350 грн.

Щорічно в рамках міської Програми «Підтримка творчо працюючих педагогічних працівників та педагогічних колективів» кращі педагоги міста нагороджуються Грантом міського голови (3 тис.грн.) За вагомі результати роботи і підвищення авторитету міста на регіональному, всеукраїнському та міжнародному рівнях, а педагогічні колективи - переможці міського конкурсу «Навчальний заклад року» отримують 5 тисяч гривень у п'яти номінаціях.

- Ми ввели уроки ковзанярського спорту та фігурного катання в школах. Вперше з часів незалежності житомирські школярі стали на лижі. За рахунок спонсорів ми придбали ковзани і лижі. Влітку у нас працювала Школа плавання Дениса Силантьєва. Ми відроджуємо військово-патріотичну гру «Зірниця». Ми продовжимо роботу в напрямку поліпшення освіти Житомира і надалі, - запевнив міський голова Володимир Дебой.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!