Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Якщо вас скривдили - Європейський суд з прав людини може допомогти!!!
 
Голосування   Ваша віра!
 
Чи вірите Ви в життя після смерті?
Всього проголосувало: 9

 
3-12-2009, 12:50  Суспільство / Кримінал / Влада

Якщо вас скривдили - Європейський суд з прав людини може допомогти!!!

 
'ЯкщоПенсіонерка з Овруча виграла позов проти України в Євросуді.

56-річна пенсіонерка Віра Корнійчук з Овруча (Житомирська область) виграла в Європейському суді з прав людини справу Корнійчук проти України, відсудивши в української держави 1 тис. 946 гривень, а також 2 тис. євро компенсації за моральну шкоду.

Судовий розгляд тривав більше двох років, і 15 жовтня було прийнято рішення на користь Корнійчук, повідомив 2 грудня член української секції Міжнародного товариства прав людини, юрист Валерій Чудовський.

Він розповів про суть позову: у вересні 2001 року Корнійчук звернулася до військового суду Житомирського гарнізону з позовом щодо військової частини, в якій вона служила. Жінка вимагала виплатити компенсацію за військове обмундирування, яке не видавалося їй кілька років, у розмірі 1 тисячі 946 гривень.

Суд зобов'язав військову частину виплатити гроші, проте судове рішення виконано не було.
'Якщо

У жовтні 2007 року Корнійчук подала скаргу до Європейського суду з прав людини. У жовтні 2009 року в ході розгляду справи Корнійчук проти України суд встановив, що має місце порушення ст. 6 параграфа 1 Римської конвенції про захист прав людини та основних свобод.

Дана стаття декларує право людини на справедливий судовий розгляд позову в розумні терміни. У результаті Європейський суд зобов'язав українську державу виконати рішення Житомирського гарнізонного суду від 2001 року.

При цьому суд наказав нарахувати відсотки на суму позову за ставкою Європейського центрального банку, плюс 3% річних з того моменту, коли за позовом Корнійчук було прийнято рішення, тобто з вересня 2001 року.

Відзначимо, що за останні п'ять років жителі Житомирської області виграли в Європейському суді з прав людини 5 справ. 'ЯкщоПодано ще 10 позовів.

Між тим, Європейський суд з прав людини стурбований великою кількістю позовів, поданих громадянами України.

За 2008 рік Україна виплатила 5 мільйонів гривень компенсації позивачам до Європейського суду з прав людини.

У 2002 році було винесено 1 рішення Європейського суду з прав людини проти України, в 2003 - 6, в 2004 - 13, в 2005 - 120, в 2006 - 114, у 2007 - 72.


Бердичівський анекдот:


Сборная России попадёт на ЕВРО-2012, только собрав 10 крышечек от Кока-Колы.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!