Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 10 тисяч жителів Житомира вже тиждень живуть без води
 
2-12-2012, 19:49  Суспільство

10 тисяч жителів Житомира вже тиждень живуть без води

 
Мер Житомира Володимир Дебой та керівництво «Житомирводоканал» вже тиждень проводять роботу по відновленню подачі електроенергії на підприємство і забезпечення всіх жителів міста водою.

'10


Як повідомив міський голова, заборгованість комунального підприємства «Житомирводоканал» накопичується щомісяця з цілого ряду причин. Перш за все через тарифи на воду, які не змінювалися ще з 2009 року, коли право його регулювати перейшло до держави.

За цей час зросла заробітна плата, ПММ, реагенти, плата за електроенергію і на сьогоднішній день тариф по воді становить 61% від собівартості. Різницю в тарифах обіцяє відшкодувати держава, яка вже заборгувала підприємству близько 29 млн. грн. проти 11690 тис. грн. боргу підприємства за електроенергію.

У нинішній ситуації для зменшення негативних наслідків і забезпечення водою мешканців міста підприємством був зроблений реверс води з подачею на максимально можливий рівень поверхів. Таким чином, зменшено кількість жителів, що залишаються без води з 30 до 10 тис.

Під керівництвом міського голови Дебоя проведені оперативні наради за участю представників усіх відповідних структурних підрозділів, засідання комісії з техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і вжиті заходи:

Направлена телеграма Першому заступнику Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово - комунального господарства України, Аліпову О.М.; лист Голові правління ПАТ «ЕК Житомиробленерго», Левицькому А.В.;

Направлено звернення Голові обласної державної адміністрації, Рижуку С.М., Першому віце-президентові компанії «ВС Енерджі Інтернешнл Україна», Лавренку М.М.; прокурору міста Житомира, раднику юстиції, Титарчуку І.Г.

В результаті домовленостей міського голови Дебоя з керівниками профільного міністерства Житомир отримав унікальну можливість повністю погасити заборгованість комунального підприємства до кінця року. Отримано лист від першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Аліпова О.М., яким держава дає гарантію, «про погашення в повному обсязі заборгованості КП« Житомирводоканал »за спожиту електроенергію перед ВАТ« ЕК «Житомиробленерго» шляхом збільшення витрат субвенції на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги централізованого водопостачання та водовідведення в повному обсязі ».

У свою чергу «Житомиробленерго» підключати електроенергію для Водоканалу не поспішає.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!