Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Місту Житомир пощастило отримати грант для модернізації мережі теплопостачання
 
11-11-2013, 23:35  Суспільство

Місту Житомир пощастило отримати грант для модернізації мережі теплопостачання

 
'Місту

Питання централізованого теплопостачання в більшості населених пунктів нашої країни, на даний момент, залишається досить актуальним. Застаріле обладнання і тепломережі, яким вже не один десяток років, призводять до того, що при досить суттєвих розмірах оплати за опалення, люди не отримують належного температурного режиму в квартирах. Чималі збитки через застарілі системи несе і держава, тому важливою є модернізація обладнання.

Житомир може стати одним із міст, якому пощастило відшукати кошти, для поліпшення стану системи постачання тепла. Саме про це розповів мер міста Володимир Дебой. Під час чергової сесії, точніше, в перерві, відбувся брифінг, на якому мер розповів про Міжнародний форум енергоефективності, що проходив у місті Київ. Саме під час цього форму представники Швейцарії підтвердили офіційно намір уряду їхньої країни надати місту Житомир 12 мільйонів грантових коштів, для модернізації системи теплопостачання. Для отримання даних коштів, протягом трьох років, велася робота по розробці спеціального проекту. Раніше, Вінниці вдалося отримати кошти для придбання трамваїв, теж завдяки такому гранту. Наше місто буде другим серед всіх Українських населених пунктів, яким вдалося отримати значну суму коштів, без необхідності повернення.

Однак, це не перша сума коштів, яку отримає Житомир для впровадженя систем енергозбереження – раніше наше місто вже отримувало 6.7 мільйонів євро. Тепер, залишилося дочекатися експертів з Швейцарії, які виконають детальний аналіз проекту з метою його подальшого фінансування.

Щиро сподіваємося, що отримані кошти будуть спрямовані на впровадження технологій, які значно покращать роботу системи теплопостачання і, разом з тим, зроблять життя кожного мешканця нашого міста, значно комфортнішим. Помогатель.ру

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!