Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Україні відмінили безкоштовний проїзд для деяких категорій населення
 
11-01-2016, 08:32  Суспільство

В Україні відмінили безкоштовний проїзд для деяких категорій населення

 
В Україні відмінили безкоштовний проїзд для деяких категорій населення

31 грудня 2015 Президент підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики) № 3628. Згідно з цим законом забезпечення безкоштовного проїзду в громадському транспорті для окремих категорій громадян відтепер залежатиме від рішення органів місцевого самоврядування.

Яке рішення приймуть у регіонах - залежить від кожного конкретного органу місцевого самоврядування. Втім, пільги, які обіцяли скасувати ще в минулому році, але деякі з них продовжували надаватися, цього року скасовані остаточно. Приміром, ще в 2015 році супроводжувальна дитину-інваліда особа мала можливість скористатися 50% пільгою для проїзду міжрегіональним електропоїздом, з 1 січня 2016 роки це вже неможливо.

Виникла ситуація - у державному бюджеті на 2016 рік рядка про фінансування транспортних пільг немає. А місцевий бюджет поки тільки має право на оплату проїзду пільговикам, здійснювати яке він може за бажанням. Тож відтепер ряд категорій громадян втрачає пільги, які раніше були гарантовані державою. Підкреслюємо - не відбулося остаточного скасування пільг, відмінність в тому, що тепер вони будуть забезпечуватися місцевим бюджетом.

Журналісти каналу 24 проаналізували ситуацію та узагальнили зміни, що стосуються пільговиків у таблицю:

В Україні відмінили безкоштовний проїзд для деяких категорій населення

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!