Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській міській раді вирішили розібратися з "благодійними" внесками у дитсадках
 
10-05-2016, 04:16  Суспільство

У Житомирській міській раді вирішили розібратися з "благодійними" внесками у дитсадках

 
У Житомирській міській раді вирішили розібратися з "благодійними" внесками у дитсадках

В управлінні освіти Житомирської міської ради вважають, що благодійні внески повинні бути за бажанням і по можливості, адже достаток у сім'ях різний і різні життєві обставини.

«Ми це говоримо, роз'яснюємо, що благодійні внески повинні бути цільовими і добровільними. Друге питання - це зворотний зв'язок. Батьки повинні бути постійно проінформовані стосовно того, куди пішли їхні гроші. Ми, враховуючи численні скарги батьків, направили до керівників закладів листа з вимогою про неухильне дотри вимог щодо батьківських внесків », - каже Світлана Ковтуненко, заступник начальника управління освіти.

Згідно з листом від управління освіти міськради, адміністрація і педагогічний колектив не має права втручатися в роботу батьківських комітетів щодо надання грошової допомоги установі, забезпечити інформування, повну і постійну звітність перед батьками про витрачені кошти.

Зі свого боку від батьківського комітету вимагається приймати рішення в групах на батьківських зборах з оформленням відповідних документів з надання послуг, робіт або передачі коштів. Це питання прозорості, а не створення додаткової роботи для батьків, переконані в управлінні освіти.

«Ми виділили на поточні потреби освітніх установ 1,6 млн грн. Це миючі засоби, мило, пральний порошок та інше. Зараз завершується тендер і всі установи будуть забезпечені згідно встановлених норм. Тому хочу звернутися до батьків. Якщо вам відомі факти вимагання внесків на поточні витрати в групі, в дитячому садку, звертайтеся в управління освіти міської ради і будемо наводити порядок в цьому питанні », - підкреслив заступник мера Матвій Хренов.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!