Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У наступному році жителі обласного центру зможуть отримати "картку житомирянина"
 
28-11-2016, 11:41  Суспільство

У наступному році жителі обласного центру зможуть отримати "картку житомирянина"

 
У наступному році жителі обласного центру зможуть отримати "картку житомирянина"

"Картка житомирянина" надаватиме суттєві переваги при оплаті проїзду, комунальних послуг, а також придбанні деяких ліків. Про це на брифінгу 22 листопада заявив міський голова Сергій Сухомлин.

Як зауважив очільник Житомирської міської ради, подорожчання квитків у громадському транспорті найближчим часом не уникнути, проте воно не повинно торкнутися жителів міста. Фактично, власники карток платитимуть за проїзд так, як і раніше.

Обладнання для зчитування карток було презентоване заступником міського голови Дмитром Ткачуком ще кілька місяців тому. Воно має надійти у ЖТТУ вже у січні.

«За приблизними підрахунками, 30 % пасажиропотоку – це не житомиряни, а люди, які приїздять в обласний центр у власних справах. Саме їх і стосуватиметься подорожчання разових квитків, а житомиряни, які матимуть картку, фактично сплачуватимуть за проїзд без змін. Ми будемо намагатися зробити все, аби підвищення не торкнулося житомирян. Зараз йдуть домовленості з «Ощадбанком», який займатиметься видачею «карток житомирянина». Крім можливості оплати проїзду, там також буде передбачена функція оплати за комунальні послуги. Також власники карток зможуть придбати перелік ліків (близько півсотні найменувань) без націнок. В цьому напрямку якраз ведеться робота» - пояснив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, подорожчання вартості проїзду у комунальному транспорті на 50% вже анонсували раніше. Наголошувалося, що ціна за квиток зросте до 3 грн.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!