Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Так хто ж вийде на «поле битви» за крісло мера Житомира ?
 
28-12-2009, 17:52  Суспільство / Політика / Влада

Так хто ж вийде на «поле битви» за крісло мера Житомира ?

 
Кількість бажаючих стати мером Житомира невпинно збільшується, хоча до місцевих виборів ще ой як далеко. Можна з великою часткою впевненості припустити, що "мерська" виборча кампанія за своїм напруженням перевершить не тільки тихоплинні президентські вибори, а й минулі вибори житомирського міського голови. Наразі ж вона ознаменувалася кількома гучними скандалами політичного і навіть кримінального характеру.

'ТакОтже, поза сумнівом, за крісло градоначальника буде боротися діючий мер Житомира Віра Шелудченко. Уникаючи гучних політичних заяв, команда мера активно працює з самою передбачуваною і вдячної частиною житомирського електорату - пенсіонерами, малозабезпеченими та багатодітними сім'ями. Міська програма "Турбота" повинна стати тим важелем, який дасть можливість Вірі Тимофіївні набрати необхідну кількість прихильників на виборах мера.

'ТакКонкуренцію діючому меру може скласти Ірина Синявська. Екс-голова Житомирської обласної ради, відома в Житомирі за критичними заявами (і до, і після виходу з влади), на адресу президента, суддів-корупціонерів, і нинішнього керівництва Житомирської облради.

Ірина Максимівна планує повернутися у владу. Звичайно ж, стати депутатом Житомирської облради і поборотися за місце його голови стало, за її ж словами, справою принципу, але святе місце мера є не менш впливовим.

От тільки Віра Тимофіївна та Ірина Максимівна здебільшого почали боротьбу так би мовити, на одному "електоральному полі", тому і боротьба між ними обіцяє бути повною "електорального" драматизму.

'ТакУ Житомирі кілька місяців тому прописався Віктор Развадовський, екс-нардеп і учасник минулих виборів мера міста. Оскільки частина Житомира колись на парламентських виборах ще за мажоритарною системою відносилася до округу, де незмінно перемагав Віктор Йосипович, його шанси на перемогу незалежно від кількості розданої гречки і соняшникової олії в штабах конкурентів розглядають як досить високі.

'ТакВже відомо про можливу появу серед ймовірних кандидатів на крісло мера Житомира пана з "Нафтогазу України" - Михайла Заславського. Він вже презентував у Житомирі свій фонд і провів загальноміське свято. До речі, Михайло Заславський також з недавніх пір став жителем Житомира, що свідчить про тверді наміри стати, вже якщо не на чолі міста, то мати в міськраді "свою" команду.

'ТакКерівництво Житомирського БЮТу свої кандидатури відкрито не називає. Залишають цей урочистий момент на "після виборів", хоча й зізнаються, що імена трьох партійців, між якими і пройде внутрішнє рейтингове голосування, вже визначені. Шанси БЮТівського кандидата багато в чому залежатимуть від результатів президентських виборів.

'ТакВід Народної партії Литвина очікується сюрприз. Поки активно і публічно не проявила себе в Житомирі, ця політична сила, тим не менше, розпочала роботу. За місцем проживання виборців, як кажуть...

Очевидно, що список претендентів на посаду мера в Житомирі перевалить за півтора десятка: багато місцевих та столичних політиків та громадських діячів - "темні конячки" хочуть увійти в історію міста "на білому коні перемоги" в одному з найбільш привабливіших за географічним розташуванням обласному центрі. Нагадаємо, що відстань від Києва до Житомира 130 кілометрів.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!